Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Szijjártó Péter: Az utolsó magyar állampolgárt is sikerült kimenteni Szudánból

SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2023. február 6. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Nippon Paper Industries Co., Ltd. beruházásbejelentő sajtótájékoztatóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2023. február 6-án. A Nippon Paper Industries mintegy 15 milliárd forintos beruházással akkumulátoralkatrész-üzemet épít Vácrátóton az állam 2,3 milliárd forintos támogatásával. A japán vállalat vegyipari üzletága új üzemében hatvan új munkahely jön majd létre. MTI/Soós Lajos
Vágólapra másolva!
Sikeresen lezárult a magyar állampolgárok evakuálása Szudánból - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter szerdán késő este a Facebook-oldalán.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter Laoszból élőben bejelentkezve közölte: a két utolsó magyar állampolgár, két gyermek is sikeresen elhagyta Szudán területét a Svédországgal történő együttműködésnek köszönhetően.

- mondta, jelezve, hogy a magyar tiszteletbeli konzul várta őket a repülőtéren. Mint beszámolt róla, a tiszteletbeli konzul most kiállítja a magyar állampolgároknak a hazatérést lehetővé tévő ideiglenes okmányokat és "megszervezzük a hazaútjukat is".

A magyar diplomácia vezetője emlékeztetett: az elmúlt napokban összesen 29 magyar állampolgárt kellett evakuálni Szudánból.

Ezt több nemzetközi partnerrel, köztük az ENSZ-szel és más országokkal együttműködve tette Magyarország, a műveletben "bevetették a Magyar Honvédséget is". A konzulok és a munkatársak az egyiptomi és az etióp határnál várták az evakuált magyar állampolgárokat - fűzte hozzá Szijjártó Péter, aki köszönetet mondott a műveletben részt vevőknek, hangsúlyozva, hogy minden magyar állampolgárt épségben és egészségben ki tudtak menekíteni Szudánból.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről