Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Magyar orvos segített Ferenc pápának világhírű módszerével

Ferencpápa2023, Ferenc pápa, pápalátogatás, háromnapos apostoli látogatás, Ferenc pápa magyarországi látogatása, Magyarország, szombat, 2023, Papp László Budapest Sportaréna,
Vágólapra másolva!
Magyarországi látogatása alkalmával a legfőbb kihívás a pápa egészségével kapcsolatban az, hogy Ferenc pápa rendkívül fogékony a felső légúti megbetegedésekre. Fiatal atyaként, még Argentínában el kellett távolítani tüdeje egy részét egy agresszív fertőzés miatt. A műtét óta légzési nehézségekkel küszködik, és igen érzékeny szezonális vírusokra.
Vágólapra másolva!

A pápa egészségére nyolc éven át Dr. Fabrizio Soccorsi vigyázott, kapcsolatuk pedig olyannyira baráti lett, hogy a szentatya egyik bizalmasának számított a szakember, aki két éve halt meg - írja a Magyar Nemzet.

Őt követte 2021 januárjától Roberto Bernabei, aki a római Szent Szív Katolikus Egyetem professzora, neurológus, de az ortopédiai problémák szakértője is egyben. A sajtóhírek szerint ő is vele tart Budapesten.

Másik egészségügyi problémája egy két évvel ezelőtti beavatkozáshoz kötődik, amikor is eltávolították vastagbele egy részét. Betegsége valószínűleg a rostszegény táplálkozás miatt alakult ki, a műtét óta pedig szigorú diétát kell tartania.

Ferenc pápa Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Ennek része a szénhidrátmentes, illetve zsírszegény étkezés is, amit a vatikáni nagykövetségen elköltött étkezései során is tart majd.

Négy apáca főz rá a budai nunciatúrán. Sovány szárnyasokat és halat ehet, de kerülnie kell a számára oly kedves tésztákat, ezek közül is kedvencét, az olasz pizzát.

A szentatya életét térdízület-problémái is megnehezítik. Ezeket először az Atletico Madrid focicsapatának orvosa próbálta kezelni. José María Villalón ortopéd sebész és traumatológus szakorvos ezt mondta tavaly ősszel a pápáról:

Ferenc pápa állapota végül egy világhírű magyar módszertől lett jobb.

Az úgynevezett lágylézeres fényterápiának és a mágneses kezelésnek köszönhetően a pápa sejtjei regenerálódtak.

A technológiát Mester Ádám radiológus szakorvos édesapja, Mester Endre sebész professzor fejlesztette ki, aki még 1965-ben kezdett kísérletezni az eljárással.

Az egyházfő Budapesten már nem a kerekesszékben ülve, hanem botra támaszkodva vesz részt a protokolláris eseményeken.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről