Késeléssel állt bosszút két zalai férfi a barátnőjüket sértegető munkáson

kés, késelés, késes támadó, illusztráció
illusztráció
Vágólapra másolva!
Elsőfokon hét év börtönt kapott az a két férfi, akik 2021 nyarán bosszúból késsel rontottak neki egy munkásnak, és a sógorának egy panzió területén, súlyos és életveszélyes sérüléseket okozva nekik. Az ügyészek szerint ennél súlyosabb büntetést érdemelnének.
Vágólapra másolva!

A Zala vármegyei városban élő férfiak 2021. júniusában barátnőikkel sétáltak, amikor

egy építkezésen dolgozó munkás megjegyzést tett a lányokra. A két férfi összeveszett vele, és néhány napon belül kiderítette, melyik panzióban lakik.

Egy-egy kést magukhoz véve felkeresték a barátnőiket sértegető férfit, hogy számon kérjék. Miközben a panzió felé tartottak,

az egyik férfi az utcán még egy arra járó ismerősét is megfenyegette a késsel,

majd amikor megérkeztek a helyszínre, az ott talált munkásbrigád tagjaival közölték, kit keresnek, és miért jöttek.

Ekkor látták meg a munkást, akit combon szúrtak.

Társai a férfi védelmére keltek, és kövekkel dobálni kezdték a támadókat, aki ugyan elmentek, de később visszatértek felfegyverkezve néhány verekedésre alkalmas eszközzel. Ekkor áldozatuk sógorát támadták meg, aki éppen a vérző férfi sebeinek ellátásában segített. Farúddal kezdték ütni, majd késsel többször megszúrták, ami miatt életveszélyes állapotba került.

A bíróság a férfiakat társtettesként elkövetett súlyos testi sértés, illetve életveszélyes testi sértés miatt mondta ki bűnösnek.

Azt a férfit, aki az utcán megfenyegette az ismerősét még zaklatás miatt is bűnösnek nyilvánította, és mindkét férfival szemben 7 év börtönbüntetést szabott ki. Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész súlyosításért fellebbezett.

illusztráció Forrás: Police.hu

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség a fellebbezést fenntartva javasolta, hogy a másodfokú bíróság a vádlottak társtettesként elkövetett bűncselekményeit életveszélyes testi sértésnek, illetve gyilkossági kísérletnek minősítse, és hosszabb időre szóló börtönbüntetésre ítélje. Az eljárás másodfokon a Pécsi Ítélőtábla előtt folytatódik - írja az Ügyészség oldala.