Jogosítvány nélkül, részegen, egy körözött emberrel az autójában száguldozott egy férfi Budapesten

autó
Az üldözés során megsérült egyik autó
Vágólapra másolva!
Az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a rendőrök elől menekülve rendőrök és polgárőrök életét és testi épségét is veszélyeztetve száguldozott.
Vágólapra másolva!

Péntek éjszaka történt, hogy a rendőrök Budapest egyik külső kerületében felfigyeltek egy autósra, mert feltűnően gyorsan haladt a városhatár felé. Utána indultak. Az autó közelébe érve fény és hangjelzést használva megpróbálták megállásra kényszeríteni a sofőrt, aki nem állt meg. Gázt adott és ezután számos közlekedési szabályt megszegett.

A rendőrök a sáv közepére húzódtak, hogy az ámokfutót megállítsák, de a férfi ennek ellenére előzni próbált, majd az üldözésbe bekapcsolódó polgárőrök autójának nagy sebességgel szándékosan nekiment és azt az útpadkának tolta.

A férfi autója megelőzte a rendőrautót, majd azért, hogy ne tudják ellenőrizni, többször erősen fékezett. A rendőrök csak nagyon nehezen tudták elkerülni az ütközést.

Az üldözés során megsérült egyik autó Forrás: Ügyészség

A férfi időközben beért egy másik településre, ahol kiszállt az autójából és egyszerűen elfutott. Kiderült, hogy az ámokfutó korábban számtalanszor vonták már felelősségre gépjárművezetés szabályainak megszegése miatt,

a vezetéstől is többször eltiltották, és nincs érvényes jogosítványa sem.

A bíróság a gyanúsított letartóztatását – a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt – egy hónapra elrendelte. A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett.