Ez lesz a pápa vasárnapja Magyarországon

ÚJ NAGY KÉPEK Ferencpápa2023, Ferenc pápa, pápalátogatás, háromnapos apostoli látogatás, Ferenc pápa magyarországi látogatása, Magyarország, péntek, 2023, Árpád-házi Szent Erzsébet-templom, Rózsák tere,
Vágólapra másolva!
Pénteken érkezett háromnapos magyarországi látogatásra Ferenc pápa. A pápa útja elsősorban pásztori látogatás, azért érkezett Budapestre, hogy meglátogassa a Magyarországon élő keresztényeket, katolikusokat; ugyanakkor állami látogatás is. Az első napon, pénteken találkozott Novák Katalin köztársasági elnökkel és Orbán Viktor miniszterelnökkel. Szombaton Ferenc pápa magánlátogatást tett a Vakok Boldog Batthyány–Strattmann László Otthonában, majd a Rózsák terén található Árpád-házi Szent Erzsébet Római Katolikus Templomban szegényekkel, menekültekkel és a magyarországi kisebbségek tagjaival találkozott, majd beszédet mondott. A katolikus egyházfő délután a Papp László Budapest Sportarénában fiatalokkal találkozott, az eseményen 11 ezer fiatal vett részt. Mutatjuk, mi várható vasárnap.
Vágólapra másolva!

A katolikus egyházfő vasárnap délelőtt 9:30-tól a Kossuth téren celebrál szentmisét, amire - túlzás nélkül - az egész ország készül.

Az eseményen biztonsági ellenőrzést követően bárki részt vehet.

A szentmisét a helyszínen számos kivetítőn figyelemmel lehet kísérni.

Ferenc pápa szenteltvízzel áldja meg az őt köszöntő gyerekeket, amikor megérkezik az Árpád-házi Szent Erzsébet-templomba a budapesti Rózsák terén Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A részvevők legkönnyebben gyalog vagy tömegközlekedéssel mehetnek a Kossuth térre, mivel parkolni a környéken nem lehet.

A szervezők a kora reggeli érkezést javasolják a beléptetés és az ellenőrzések miatt.

A közösségi közlekedés útvonalaival és menetrendjével kapcsolatban a szolgáltatók (MÁV, Volánbusz, BKK) honlapján található bővebb tájékoztatás.

Vasárnap délután 16 órától Ferenc Pápa a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen az egyetemi és kulturális élet képviselőivel találkozik.

Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

17:30-kor az egyházfő és a vatikáni delegáció repülőgépe a hivatalos búcsúztatást követően

vasárnap késő délután indul vissza a Liszt Ferenc Repülőtérről Rómába.

Ez történt pénteken és szombaton

A pénteki napon érkezett a Szentatya Magyarországra. Ferenc pápa Novák Katalin köztársasági elnökkel és Orbán Viktor miniszterelnökkel is találkozott

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Ferenc pápát Novák Katalin köztársasági elnök jelenlétében a Karmelita kolostorban 2023. április 28-án. Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Ezt követően péntek délután Ferenc pápa a Szent István-bazilikában püspökökkel, papokkal, diakónusokkal, szerzetesekkel, papnövendékekkel és lelkipásztori munkatársakkal is találkozott.

Ferenc pápa beszédet mond a püspökökkel, papokkal, diakónusokkal, szerzetesekkel, papnövendékekkel és lelkipásztori munkatársakkal rendezett találkozón a Szent István-bazilikában Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Szombat reggel Ferenc pápa magánlátogatáson volt a Vakok Boldog Batthyány–Strattmann László Otthonában. Később a Szentatya a Rózsák terén található Árpád-házi Szent Erzsébet Római Katolikus Templomban szegényekkel, menekültekkel és a magyarországi kisebbségek tagjaival találkozott, ahol beszédet is mondott az egyházfő.

Ferenc pápa az Árpád-házi Szent Erzsébet-templomban Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Ezt követően a pápa a görögkatolikus egyház képviselőivel, valamint a híveivel találkozott.

Délutuán a katolikus egyházfő a Papp László Budapest Sportarénában fiatalokkal találkozott. Az eseményen mintegy 11 ezer fiatal vett rész. Szombat este a pápa a Jézus Társasága tagjainál tett látogatást.

A pápalátogatásról rendkívüli műsorfolyamban számol be a HírTV, három napon át élő közvetítésekkel és studióbeszélgetésekkel jelentkeznek. Erről és a pápalátogatás programjáról IDE KATTINTVA tájékozódhat.