Nőnek kiadva magát vert át embereket az interneten egy férfi

Adele érzelgős dalán röhög most az egész internet - Ezzel vertek át egy csalót
Vágólapra másolva!
Az esztergomi férfi nőként regisztrált több társkereső oldalon, ahol férfiakkal kezdett el beszélgetni, majd pénzt szerzett meg tőlük csalással és zsarolással. Az egyik férfitól több mint 2 millió forintot csalt ki.
Vágólapra másolva!

A férfi női álnevekkel regisztrált internetes társkeresőkön, a profilokhoz az internetről töltött le képeket. A vele kapcsolatba lépő férfiaktól különböző indokokra hivatkozva pénzt kért, majd

zsarolta őket, hogy ha nem küldenek neki még több pénzt, akkor a családjaiknak, munkahelyeikre elküldi a korábbi beszélgetéseiket.

Az egyik ilyen esetben azt hazudta a férfinak, hogy találkozni fog vele, cserébe 80 ezer forintot kért. A férfi ezt 2020 szeptemberében elutalta. Ezek után a csaló az anyja orvosi ellátásának költségeire kért pénzt, a férfi pedig összesen 380 ezer forintot küldött el három részletben.

Képünk illusztráció Forrás: Dreamstime

Ezek után a csaló azt állította, hogy felbérelték arra, hogy adatokat szerezzen róla egy leleplező cikkhez. A férfi félelmében 300 ezer forintot utalt át a csalónak. Később a csaló hamis ügyvédi papírokat csinált, amiket elküldött a férfinak, majd pénzt kért az ügyvédi költségekre. Erre a férfi 295 ezer forintot küldött neki.

A csaló ekkor sem állt le, megfenyegette a férfit, hogy kiadja a róla megszerzett információkat, ami miatt a férfi 520 ezer forintot utalt át neki.

Az átvert férfi összesen 2. 631. 090. forintot utalt át a csalónak.

A rendőrség zsarolással, csalással és hamis magánokirat felhasználásával gyanúsítja a férfit. Az ügyészség javaslatára a bíróság legutóbb március 17-ig hosszabbította meg a csaló letartóztatását. Most azt javasolják, hogy ezt a bíróság hosszabbítsa meg május 17-ig – írja a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség.