Orbán Viktor példáját kellene követnie az amerikai elnöknek

ORBÁN Viktor, választás, győzelem, fidesz, 2022
Budapest, 2022. április 4. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke győzelmi beszédet mond a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén, a Bálnában az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
Igazán szeretem Magyarországot – nyilatkozta a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorának Shea Bradley-Farrell, a washingtoni Counterpoint Institute politikai elemzőintézet igazgatója, az Alapjogokért Központ vendégkutatója. A Magyar Nemzet összefoglalója szerint az igazgató kifejtette: hazánk a 80-as évek Amerikájára emlékezteti, amikor nagyobb figyelem irányult a családokra és volt szólásszabadság, aminek nem létezett kormányzati elnyomása. Elmondta, hogy könyvet készül írni Magyarország kultúrájáról, nemzeti identitásáról és nemzeti szuverenitásáról az Alapjogokért Központnak.
Vágólapra másolva!

A washingtoni Counterpoint Institute politikai elemzőintézet igazgatója hangsúlyozta a műsorban, hogy Magyarország példa Európának a szabadság szempontjából. Kiemelte azt is:

fontos, hogy hazánk az orosz–ukrán háború kapcsán nem tud minden brüsszeli szankciót támogatni, mert azok összeroppantanák a gazdaságát.

Ez szerinte feldühítette az amerikai kormányzatot, valamint az Európai Uniót, ezért pénzeket tartanak vissza az országtól, de emellett dühösek az LMBTQ-tartalmak iskoláktól távol tartása miatt is. Itt a nemzeti szuverenitásról van szó, arról, hogy a polgárok többségének mi a döntése – értékelt az intézetigazgató.

– közölte. Az igazgató kijelentette: a magyar emberek akarata a nemzeti szuverenitás alapja, és erről szól majd a könyve is. Meg akarja értetni az emberekkel, hogy

Magyarország tudja, mit jelent a szabadság elvesztése, hiszen a Szovjetunió megszállása alatt éltek nagyjából 45 éven keresztül.

Próbálja ezt majd megértetni azokkal, akik Orbán Viktort Putyin-rajongónak nevezik.

Shea Bradley-Farrell és Szánthó Miklós Forrás: Alapjogokért Központ

Nekünk Magyarország az első

Shea Bradley-Farrell felidézte: a magyar miniszterelnök fogalmazott úgy, hogy „Magyarország az első", és az elemző szerint Joe Biden amerikai elnöknek is így kellene viszonyulnia az Egyesült Államokhoz.

– mondta el Shea Bradley-Farrell. Rávilágított:

Szeretné megismertetni a magyar modellt a világgal

A konzervatív elemzőintézetek közötti kapcsolatokról úgy nyilatkozott: várakozással tekint az Alapjogokért Központnál betöltött vezető elemzői posztjára, mert könyvéhez interjút készíthetett többek között Csák János kulturális és innovációs miniszterrel, illetve Varga Judit igazságügyi miniszterrel. Hozzáfűzte: az együttműködés egyre szélesedik, az idei magyarországi CPAC-konferenciára több amerikai fog érkezni, és ez az a pillanat, amit meg kell ragadni a nemzetközi hálózat kialakítására. Kiemelte: szeretne hangot adni annak, hogy Magyarország milyen munkát végez, és ellensúlyozni a hazánkról szóló negatív sajtótudósításokat.

Orbán Viktor felszólalt a CPAC Hungary-n. Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

– zárta gondolatait Shea Bradley-Farrell.