Antiszemita írásokat közölt Jámbor András munkatársa

KATA, tüntetés, új, KATA törvény, ellenes, elleni, tiltakozás, demonstráció, politikusok, politikus
Jámbor András
Vágólapra másolva!
A nullaszázalékos támogatottságú Párbeszéd országgyűlési képviselője, Jámbor András soha nem vetette meg az erőszakot, bárhogyan is próbálja ezt kimagyarázni. Egyik barátjától az antiszemitizmus sem áll távol.
Vágólapra másolva!

Jámbor András parlamenti képviselőt és mozgalmát, a Szikra Mozgalmat, illetve lapját, a Mércét az elmúlt hetekben az ANTIFA tüntetések szellemi támogatóiként hozták összefüggésbe. Az elmúlt hetek eseményei ismertek: a német és olasz antifasiszták egyszerű magyar embereket vertek meg az utcán. Véletlenszerűen, ruházatuk alapján választották ki az áldozataikat.

Jámbor András haverja nem veti meg az antiszemitizmust sem Forrás: Jámbor András / facebook

A Tűzfalcsoport megnézte Jámbor eredeti blogját, a Kettős Mérce blogot. Ott szépen sorjáznak is az antifás cikkek. Egyik első jegyzetet, amely az antifasisztákról szólt, személyesen maga Jámbor András írta még 2009-ben.

Forrás: Origo

„A felszabadítóknak a becsület"... érti a molinó szerzője azokra az oroszokra, akik aztán végigrabolták hazánkat, hatalmas társadalmi károkat okozva.

Jámbor, mielőtt jól fizető állást szerzett volna a Parlamentben, minden bizonnyal aktívan követte a nemzetközi ANTIFA hálózat minden egyes rezdülését, mert blogján ilyen ajánlásokat tesz az olvasóknak:

Forrás: Origo

Jámbor tehát videókat ajánl, ANTIFA-videókat, amelyek jobb kedvre derítenek. A nemrég lezajlott sajnálatos események tükrében ez azért némileg átértelmeződik.

De a politikus azt is elismeri, hogy maga a blog is eredetileg ANTIFA-felületként indult. Így ír erről:

Jámbor barátja antiszemita

Az erőszakos ANTIFA-támadások után a baloldali politikus mozgalma és lapja úton-útfélen azt állította, hogy elhatárolódnak mindennemű erőszaktól. Megnéztek pár olyan szerzőt, aki a Mércére ír, hogy valóban ennyire békepártiak lennének? Meglepően azzal szembesültek, hogy nem Jámbor András az egyetlen, aki foglalkozik olyan szervezetekkel, amelyek nem vetik meg az erőszakot. Kollégájának, a Mérce egyik szerzőjének, Tóth Csaba Tibornak a Twitter-fiókját böngészve olyan elképesztő posztokba botlottak, amelyek egyértelműen túlmutatnak a jó ízlés határán.

A Mércéhez 2014-ben, az ukrán válság idején csatlakozó Tóth Csaba Tibor Twitter-profilján találtak pár Izrael-ellenes posztot, retweetet, bejegyzést. És ezek nem a békésebb fajták.

Olyan megosztásokkal találkozni, melyekben arab fegyveresek azt üvöltik, hogy kérik a ciszjordániai lakosokat, hogy vegyenek magukhoz fegyvert és szálljanak szembe az izraeli hadsereggel.

Forrás: Origo

De a már hivatkozott újságíró arról is értekezik röviden, hogy az orosz-ukrán háborúban kinek kell pénzt küldeni. Azt írja, hogy a reguláris hadseregnek semmiképp, cserébe az ukrán ANTIFASISZTÁKAT és anarchistákat kell támogatni.