Hollik István: A magyar kormány eddig minden vállalását teljesítette

Választás 2022, 2022-es magyarországi országgyűlési választás, eredményváró, Hollik István
Hollik István
Vágólapra másolva!
Hollik István országgyűlési képviselő, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt a törvényhozási munkáról valamint az EU-ban zajló számtalan vitáról.
Vágólapra másolva!

A politikus elmondta, a képviselők nagyon szeretnének dolgozni, törvényeket elfogadni, ám ezekre csak a jövő héten kerülhet sor, mivel még mindig nem zárultak le a viták az Európai Bizottsággal. Hollik István szerint egy dolog egyértelmű, a magyar kormány eddig minden vállalását teljesítette. Az egész folyamat úgy zajlik, hogy megküldik Brüsszelnek a különböző törvényjavaslatokat, amelyeket csak akkor terjesztenek be itthon, ha ott erre igent mondanak. Eddig 17 pontot jelölt meg az EB, ezeket Magyarország egytől egyig teljesítette, ám furcsa módon újabb és újabb kifogások érkeztek Brüsszelből.

Most éppen az igazságszolgáltatással kapcsolatos vita zajlik. A politikus megjegyezte, eddig kétféle válasz érkezett Brüsszelből, egyrészt a teljesítés utáni újabb kifogások, most pedig az, hogy a megküldött törvényjavaslatokra nem reagálnak. Vannak előre megszabott határidők, a mostani helyzetre azt lehet mondani, nem a magyar kormány húzza az időt. Arra a kérdésre, hogy mindez miként alakult így, a képviselő úgy felelt, a brüsszeli bürokráciát az európai balliberális oldal befolyásolja, ez van kihatással az EB-re is.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.