Rendőrökre támadt egy teherautós egy zalai faluban

ököl illusztráció
ököl illusztráció
Vágólapra másolva!
A Lenti Járásbíróságon elítélték azt a férfit, aki egy zalai faluban ellenállt a rendőri intézkedésnek.
Vágólapra másolva!

Az ítélet szerint egy férfi januárban az egyik Lenti melletti faluban a teherautóját vezette, amikor leintették a rendőrök, hogy igazoltassák.

Szerették volna megszondáztatni, amire ő nem volt hajlandó.

Nagyon dühös lett, a motorháztetőjét és a saját ajtaját is csapkodta.

A rendőrök úgy döntöttek, erősítést hívnak az agresszív sofőrhöz. Még két rendőr érkezett a helyszínre, akik megbilincselték a férfit, és a rendőrautó hátsó ülésére ültették, hogy bevigyék a kapitányságra. Ettől a sofőr még dühösebb lett. Provokálta a rendőröket, sértegette és meg is fenyegette őket:

Miután beértek a rendőrségre, az ott lévő rendőröket is szidta és megfenyegette, és továbbra is megtagadta a "hiteles légalkoholvizsgálat" elvégzését.

Végül – a továbbra is folyamatosan szitkozódó – férfitól a zalaegerszegi kórház sürgősségi osztályán tudtak mintát venni. A sofőr a bíróságon azt mondta, megbánta, amit tett és bocsánatot kért a rendőröktől azért, amit tett. Hivatalos eljárásuk során, munkakörük ellátásával összefüggésben sértegette és fenyegette őket, amiért a Lenti Járásbíróság hatrendbeli zaklatás és hatrendbeli becsületsértés vádjában bűnösnek találta.

A bíró 1 év fogházbüntetésre ítélte 2 év próbaidőre felfüggesztve.

Az ítélet jogerős.