Fábry Sándor: Utálom Gyurcsányt, mint a szart

Fábry Sándor
Vágólapra másolva!
Izgalmas interjút adott szombaton Fábry Sándor, amelyben többek között szóba került Soros György magyarországi tevékenysége, az MSZP-SZDSZ kormányok és Gyurcsány Ferenc is. A Karinthy-díjas humorista, író, műsorvezető elmondott egy érdekes történetet arról, hogy már a rendszerváltáskor is mennyire összefonódott Soros és a magyar baloldal. De beszélt arról is, hogy Orbán Viktort kedveli, Gyurcsány Ferencet viszont nem.
Vágólapra másolva!

A korábban kultuszminiszterségről és a baloldali köztévé elnöki székéről álmodozó Veiszer Alinda új, telex-közeli internetes műsorának vendége volt Fábry Sándor. A népszerű humorista ezúttal sem fogta vissza magát, és kendőzetlenül mondta el a véleményét politikai kérdésekről is.

A Mandiner cikke alapján a beszélgetés elején Fábry fiatalkoráról esett szó. Veiszer felhozta, dolgozott Vásárhelyi Miklóssal is, aki korábban Nagy Imre sajtótitkára volt. Mint kifejtette, későbbi politikai szerepvállalása "mérsékelten volt szimpatikus" számára, „az egész Soros Alapítvány meg ilyesmi." Ezen a ponton elmondott egy érdekes történetet. Egy 1994-ben megtartott rendezvény előtt arra lett figyelmes, hogy Soros György szállodai szobájából jött ki az SZDSZ teljes vezetősége.

Fábry később azt mondta, hogy az SZDSZ-MSZP-koalíció miatt fordult el ettől a körtől. „Hirdettek egy nagyon komoly antikommunista programot, erre a választások után pár héttel összefeküdtek a saját gyilkosaikkal. Tessék azt megérteni, hogy én ezt nem fogadom el" – fogalmazott, majd az SZDSZ-t a rendszerváltás utáni magyar politika legaljasabb, legkártékonyabb politikai formációjának nevezte a kommunistákkal való összeállás és a kommunisták szalonképessé tétele miatt.

Fábry Sándor izgalmas interjút adott, amelyben szóba kerültek politikai témák is Forrás: Origo

Az interjú során szóba kerültek a médiapiaci viszonyok is. A humorista elárulta, hogy az RTL-nél durván beleszóltak, mi legyen a műsorában.

Mostani, a köztelevízión futó műsora kapcsán kifejtette, hogy az is a szabadság része, hogy nem kritizálja annyira Orbánt, mint anno Gyurcsány Ferencet. Azt is elmondta, miért.

- mondta Fábry Sándor.