Ásóval támadt rendőrökre egy szabolcsi férfi

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Hivatalos személy elleni erőszak és két rendbeli emberölés előkészülete miatt hét év börtönbüntetésre ítélták azt a férfit, aki rendőrökre támadt egy ásóval. Az apja oldotta meg a helyzet azzal, hogy kivette fia kezéből a szerszámot, amikor az egyik rendőr már fegyvert fogott rá.
Vágólapra másolva!

Rendőrök érkeztek egy bejelentés miatt az egyik Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei településen lévő házhoz 2021 szeptemberében. Az intézkedés során meg akarták bilincselni egy embert. Amikor a testvére ezt észrevette, ellökte a fivérét a rendőröktől,

felkapott egy ásót és megindult vele a rendőrautó felé ezt kiabálva: „széttöröm".

Aztán hirtelem a rendőrök felé fordult és halálosan megfenyegette őket.

A rendőrök figyelmeztették, hogy nyugodjon le, különben fegyvert fognak alkalmazni. A támadót ez nem zavarta. Az ásót a feje felé emelte és feléjük tartott.

Az egyik rendőr kibiztosította a fegyverét és ráfogta.

A férfi az apja kivette fia kezéből a szerszámot, ami után a fia elszaladt. A bíróság hivatalos személy elleni erőszak és két rendbeli emberölés előkészülete miatt 7 év börtönbüntetésre ítélte az ásós támadót. A döntés nem jogerős – írja a birosag.hu.