Végre elfogták a debreceni csalókirálynőt - videó

DOMINIKAI KÖZTÁRSASÁGBAN FOGTÁK EL, 11 ÉVE BUJKÁLÓ DEBRECENI CSALÓKIRÁLYNŐT, KR NNI, NEBEK, több mint 15 év szabadságvesztésre ítélt 43 éves nő, EU Most Wanted oldala
Vágólapra másolva!
A KR NNI és a NEBEK segítségével sikerült a nyomára bukkani a több mint 15 év börtönbüntetésre ítélt 43 éves csalónak, aki a körözése okán még az EU Most Wanted oldalára is felkerült. A fehérgalléros körözött bűnözőt pénzmosás, csalás és költségvetési csalás miatt több mint 15 évnyi elzárásra ítélték távollétében, miután közel két tucat bűncselekmény során társaival együtt közel 520 millió forintos kárt okozott több embernek.
Vágólapra másolva!

D. Andrea a 2000-es évek közepén egy áfacsaló hálózatot működtető könyvelőpáros jobbkezeként tevékenykedett Debrecenben, később viszont már saját üzleteket is lebonyolított.

Szakterülete a banki kapcsolatokkal elkövetett hitelcsalás volt.

A legnagyobb dobása pedig egy árucsalási ügy, amit 2012-ben követett el. Akkor egy bűntársa volt, akivel együtt több mint negyedmilliárd forintot keresett kizárólag papíron létező gabona eladásával. Ez volt az utolsó ismertté vált bűncselekménye, aztán 2012 tavaszán eltűnt. Távollétében az említett könyvelőpárossal közösen elkövetett bűncselekményei miatt pénzmosás vádjában bűnösnek találta a bíróság.

Ebben az ítéletben 6 év börtönbüntetést kapott.

11 éves bujkált a magyar rendőrök elől a debreceni csalókirálynő, Dominikán fogták el Forrás: police.hu

Mivel eltűnésekor már jelentős kárt okozó bűncselekménnyekkel gyanúsították, a debreceni csalókirálynőnek nevezett bűnöző felkerült a hazai körözési toplistára és nem sokkal ezután az Europol listájára, az Európa legkeresettebb bűnelkövetőit tartalmazó EU Most Wanted oldalra is.

Mint kiderült, Dominikán kötött ki, ahol hamis néven új életet kezdett, sőt, még családot is alapított és újra vállalkozni kezdett.

"Azzal azonban nem számolt, hogy a magyar nyomozók még ennyi év elteltével is aktívan keresik, és a nyomára bukkanhatnak" - írták a rendőrség oldalán.

Hamarosan hazahozzák a 43 éves nőt Forrás: police.hu

A KR NNI Célkörözési Osztály a NEBEK Interpol Iroda segítségével egyedülálló műveleti együttműködésbe kezdett a közvetítő német Szövetségi Bűnügyi Hivatalon, valamint az Amerikai Egyesült Államok Marshal szolgálatán keresztül a dominikai társhatóságokkal. A magyar és a külföldi bűnüldöző szervek kitartó munkával ellenőrizték a körözött nővel kapcsolatba hozható információkat, és a kontinenseken átívelő nemzetközi együttműködésnek köszönhetően a tartózkodási helye pár hete ismertté vált.

Így sikerült a dominikai rendőröknek március 26-án elfogni Punte Cana városában.

A nőt letartóztatták és átvitték Spanyolországba, ahol arra vár, hogy hazahozzák.

"Elfogása jó példa arra, hogy a rendőrség soha nem adja fel még a hosszú ideje bujkáló, és feltehetően hazánktól földrajzilag távol lévő országokban rejtőzködő körözöttek felkutatását sem. A KR NNI célkörözési fejvadászai – ahogy eddig is, a jövőben is – mind belföldi, mind külföldi partnereivel aktívan együtt fog működni a célszemélyek kézre kerítése érdekében" - fogalmaztak a rendőrök.