Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Negyven óvodás életét tette kockára Budapesten, a figyelmeztetés sem zavarta

Vágólapra másolva!
Egy 51 éves férfi egy óvodásokat szállító busz előtt vészfékezett. Mindezt azért, mert a szabályosan közlekedő buszos nem engedte be. Teljesen elborult az agya. Mint később kiderült, nem csak a teherautó vezetésre, minden más jármű vezetésére alkalmatlan, el is vették a jogosítványát azonnal.
Vágólapra másolva!

Budapest felé, a 11-es útra akart kanyarodni áprilisban az egyik reggel egy kisteherautós, Szentendrénél. Egy busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, aztán beletaposott a fékbe. A karambol elkerülhetetlen volt.

Forrás: Police.hu

A buszon 40 kisgyerek utazott, öt óvónő kíséretében. A busz elején és hátulján is egyértelmű jelzés volt: gyermekszállítás. Ez se tartotta vissza a teherautó sofőrjét.

Forrás: Police.hu

A 3 és 6 év közötti kislányok, és kisfiúk használták a biztonsági övet, ennek és a szerencsének köszönhetően nem sérültek meg.

A balesetet okozó sofőr először nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, később azonban mindent beismert.

Azt mondta,

zokon vette, hogy a buszsofőr nem engedte besorolni, viselkedését nem tartotta igazságosnak, amitől ideges lett.

Forrás: Police.hu

Az igazságügyi elmeorvos-szakértő véleménye alapján az 51 éves férfi alkalmatlan arra, hogy közúton bármilyen járművet vezessen, illetve, hogy egyáltalán jogosítványa legyen.

Napokon belül vádat emelhetnek ellene.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről