Húsz évet kapott a Blaha Lujza téri gyilkos

rendőrszalag, rendőrség
Vágólapra másolva!
Agyonütött Budapesten, a Blaha Lujza téren egy férfit az a férfi, akit 20 év fegyházra ítélt a Fővárosi Törvényszék szerdán.
Vágólapra másolva!

Az első fokú ítélet indoklása szerint 2021. június 26-án hajnalban egy részeg férfi cigarettát kért a Blaha Lujza téren egy beszélgető társaság egyik tagjától. Miután nem kapott, ütni akart, támadását azonban a másik férfi kivédte, és segítséget kért a helyszínen szolgálatot teljesítő rendőröktől, akik elküldték a térről a férfit. Azért, hogy elégtételt vegyen,

visszatért egy másfél méteres, két és fél kilós vasrúddal a térre,

és azt kiabálta: "megöllek titeket". Majd a társaság egyik tagját fejbe vágta a vasrúddal, az áldozat a kórházban belehalt sérüléseibe.

Forrás: Origo

Egy másik vádpont szerint a férfi 2017. július 30-án összeveszett két külön, számára ismeretlen társasággal a Nyugati téren és egyiküket egy karóval fejbe ütötte. Az áldozat közvetetten életveszélyes állapotba került. A bíróság súlyosító körülményként vette figyelembe a férfi többszörösen büntetett előéletét, és azt, hogy feltételes szabadságra bocsátás és másik büntetőeljárás hatálya alatt követte el cselekményét.

Mindezek alapján a Fővárosi Törvényszék több személy ellen elkövetett emberölés kísérlete miatt visszaesőként 20 év fegyházra ítélte a gyilkost, aki nem bocsátható feltételes szabadságra.

Az ügyészség súlyosításért, életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabásáért, a gyilkos és védője eltérő minősítésért, illetve enyhítésért jelentett be fellebbezést, így a törvényszék elsőfokú döntése nem jogerős.