Ajánló a HírTV Radar című műsorából

Vágólapra másolva!
Összefoglaljuk és ajánljuk a HírTV Radar című műsorának mai tartalmát. A riportműsor izgalmas témákkal és megközelítéssel próbál a hétköznapi embereknek segíteni olyan problémák feltárásával és megoldásával, amely a nagyközönséget érinti.
Vágólapra másolva!

CSALÁS GYÓGYÁSZATI SEGÉDESZKÖZÖKKEL - Közel 250 rendőr több mint 60 helyszínen tartott kutatásokat abban a büntetőeljárásban, ami az NVSZ feljelentése alapján indult. Az összehangolt akció keretében újabb 17 embert – köztük orvosokat és cégvezetőket – fogtak el.

VIDÉK MUSTRA A BELVÁROS SZÍVÉBEN - 2023-ban is, az év minden péntek reggelén megnyílik a Vidék Mustra elnevezésű piac az Agrárminisztérium árkádjai alatt. Többnyire termelők viszik fel Budapestre, és értékesítik gondosan megtermelt és elkészített, kiváló minőségű, a hagyományokhoz hű élelmiszereiket. Stábunk is ellátogatott a termelői piacra.

TUDOMÁNY A SPORT MÖGÖTT - Megmutatjuk, mennyire segíti a sportolókat a tudomány, a megfelelő táplálkozás és azt, hogy a sportdiagnosztika professzionális alkalmazásával, hogyan lehet az élsportolók teljesítményét növelni.

70 DE LÉLEKBEN 40 - „Nem számít, ha 70 mert az életkedvem negyven, és ez így van rendben..." Marcellina, a 70-es, 80-as évek népszerű énekesnője, akinek a fehér szaxofon és a kreppelt haj a védjegye, február elsején ünnepelte a 70. születésnapját. A vidám, energiával teli énekesnő, aki még mindig bomba formában van, a jubileumi évfordulóra saját tervezésű fitneszruha-kollekciót is alkotott.

BALATONI HAJÓK TÉLI ÁLMA - Télen a balatoni hajók olyan kikötőben pihennek, amelynek a vize soha nem fagy be - akármilyen hideg is a tél. A víz alatt ugyanis egy csövön keresztül 2-3 fokos vizet keringetnek így, ha az egész Balaton befagy, ott akkor is hullámzik a víz - így a balatoni hajók is biztonságban vannak. Stábunknak megmutatták mi történik télen a hajókkal. A teljesen felújított Szent Miklós hajó belső tereit és gépházát, is megnézhettük, de az is kiderül, hogyan készítik a Csobánc és a Tünde motorosok új bútorait

MEGINT TANÚ - Megint tanú lesz a legendás Pelikán Józsefből, a most már nyugdíjas gátőrből, tanúja a születő új demokráciának, a kibontakozó kapitalista gazdaságnak. A szombati szélesvásznú történelemben a legendás magyar filmszatíra kerül bemutatásra.

DIGITÁLIS HÓÁGYÚK - A Mátraszentistváni Sípark az energiaválság elől a fejlesztésekbe menekült. Az elmúlt években több újítást is bevezettek, például olyan hóágyúkat üzemeltek be, amelyek távolról vezérelhetőek.

KÁRPÁTI MALOM A 17. SZÁZADBÓL - A Sopron melletti Bánfalván ma is álló erdei malom, a Kárpáti malom a 17. század elején épült, barokk külsejét a 18. században kapta, később klasszicista stílusban építették át, majd 1949-ig, megszűnéséig kőjáratos vízimalomként szolgált. Különleges kultur- és technikatörténeti emlék, hiszen ez az egyetlen malom Sopron környékén, melynek épületét és berendezését részben sikerült megmenteni az utókornak.