Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Gulyás Gergely: Teljesítjük, amit a nyugdíjasoknak és a munkavállalóknak ígértünk

Kormányinfó, GULYÁS Gergely, 2023.02.09.
Budapest, 2023. február 9. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. február 9-én. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Az egész Európát sújtó gazdasági válság ellenére Magyarország teljesíti azt, amit ígért a nyugdíjasoknak és a munkavállalóknak - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.
Vágólapra másolva!

A tárcavezető elmondta, az elmúlt évi magas infláció, illetve a háborúra adott szankciós válaszok ellenére a kormány teljesíti az ígéretét: a munkavállalóknál jó néhány százalékkal magasabb volt az átlagos béremelkedés, mint amennyi az infláció volt; a nyugdíjasok esetében pedig bíznak abban, hogy a január elsejével megtörtént 15 százalékos nyugdíjemelés, jó forgatókönyv esetén, infláció feletti is lehet az év egészét nézve.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. február 9-én Forrás: MTI/Illyés Tibor

Hangsúlyozta: folyósítják az inflációval megemelt 13. havi nyugdíjat is.

Felhívta a figyelmet arra: míg a 2008-2009-es gazdasági válság idején a Gyurcsány-Bajnai-kormány elvette a 13. havi nyugdíjat, ezt a mostani kabinet visszaadta, a 13. havi nyugdíjat fenntartja és az inflációval emelte is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről