Ajánló a HírTV Radar című műsorából

HírTV
HírTV
Vágólapra másolva!
Összefoglaljuk és ajánljuk a HírTV Radar című műsorának mai tartalmát. A riportműsor izgalmas témákkal és megközelítéssel próbál a hétköznapi embereknek segíteni olyan problémák feltárásával és megoldásával, amely a nagyközönséget érinti.
Vágólapra másolva!
HírTV Forrás: Origo

PUSZTÍTÓ FÖLDRENGÉS - Több erős földrengés is megrázta Törökországot és Szíriát hétfő hajnalban, a legnagyobb rengésnél 7,8-as erősséget mértek, majd nem sokkal fél 12 előtt újabb erős, 7,7-es magnitúdójú földmozgást észleltek Törökországban. A tragédiában a jelenlegi információk szerint több ezren haltak meg, a sérültek száma 16000 fölé emelkedett. Süle Bálint szeizmológussal, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat helyszínen lévő segítőcsapatának egy tagjával, és a Baptista Szeretetszolgálat mentőcsapatának vezetőjével beszélgettünk.

OROSZORSZÁG: VEGYI FEGYVERT VETETT BE AZ UKRÁN HADSEREG - Svájc feladhatja semlegességét és engedélyezheti a fegyverek szállítását Ukrajnába, közölte a Reuters. A cikk arra is rávilágított, hogy a svájci fegyverek vásárlói előtt jogi akadályok állnak, ez pedig igen komoly hatással van a kereskedelemre.

GYANÚS LÉGGÖMBÖK - Újabb ország felett bukkant fel egy gyanús léggömb. Ismeretlen eredetű léggömböt figyeltek meg Kolumbia felett a hétvégén - közölte szombaton a dél-amerikai ország légiereje az Egyesült Államok légterében felfedezett és lelőtt kínai léggömbbel összefüggésben. Utánajártunk mi lehet az oka annak, hogy egyre több ilyen esetről hallani.

SZÚRÁSÁLLÓ MELLÉNY - Mit tehetünk egy késes támadó ellen? A tatabányai rendőrségen jártunk, ahol egy szúrásálló mellényt mutattak be stábunknak.

VIHIART KAVART A KOREOGRÁFIA A FRADI ÚJPESTEN – Többen félreértelmezték a Fradi szurkolótáborának koreográfiáját, a vasárnapi derbyn. A Ferencváros vezérszurkolója Hamberger Ádám önt tiszta vizet a pohárba, hogy mi is történt.

AHÁNY HÁZ ANNYI SZOKÁS? - "Ahány ház, annyi szokás" - tartja a mondás, mindenkinek vannak furcsa étkezési szokásai. És most ne arra gondoljanak, hogy valaki jobb kézzel fogja a villát vagy hidegen eszi a pörköltöt. Juhász Milán kollégánk összegyűjtötte a legszokatlanabb ételkombinációkat.

BÓBITA BÁBSZÍNHÁZ - A rezsiválság a bábszínházakat is különleges feladat elé állította. A pécsi Bóbita Bábszínház többféle módon próbál takarékoskodni, de szerencsére működésük 2023-ban biztosított lesz. Márciusban a Kacor Király bábváltozatát állítják színpadra.

SZENVEDÉLYESEN GYŰJTI A RÉGISÉGEKET - A legtöbb ember különös vonzódást érez a régi tárgyak iránt. Galyó Béla 44 éve gyűjt régiségeket, mára több ezer különleges tárgy van a birtokában. Ezeket az egri Látványtárban tekinthetik meg az érdeklődők.