Ajánló a HírTV Radar című műsorából

Vágólapra másolva!
Összefoglaljuk és ajánljuk a HírTV Radar című műsorának mai tartalmát. A riportműsor izgalmas témákkal és megközelítéssel próbál a hétköznapi embereknek segíteni olyan problémák feltárásával és megoldásával, amely a nagyközönséget érinti.
Vágólapra másolva!

ÁTLAGOSAN NÉGY ÓRÁT ÉL EGY KATONA A KELETI-FRONTON - Átlagosan mindössze négy órát él egy katona, aki a háború keleti frontjára kerül - erről beszélt egy nyugalmazott tengerészgyalogos az ABC News-nak. A háborúban több százezer ukrán és orosz katona vesztette életét, ennek ellenére folyamatosan a sorozások - a legtöbbször kényszerrel viszik el az embereket

KAMERÁNK ELŐTT CSAPTAK LE A SZEGEDI DROGBANDÁRA - A tavaly év végi több mint 60 kilogrammos drogfogás után újabb csapást mértek a nyomozók a szegedi kábítószerpiacra.
Chipses és macskaeledeles zacskóban terjesztették a kábítószert annak a szegedi csoportnak a tagjai, akiket nemrégen fogott el a rendőrség. A drogbandára 12 helyszínen csaptak le a nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai, és több mint 50 kilogramm kábítószert találtak. 8 főt fogtak el, akiket jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítottak meg. A legrázósabb helyszíneken ott volt a Radar kamerája is.

MEGOLDÁS A SEBESSÉGKORLÁTOZÁS? - Több tragédiával végződő közúti balesetről hallhattunk az utóbbi időben, ezek között volt több olyan is, amikor kiderült, hogy ittas volt a balesetet okozó sofőr. Vajon milyen eszközök bevetésével lehet csökkenteni az ilyen szerencsétlenségeket? Mekkora visszatartó erőt jelentenek és hogy működnek a legújabb traffipaxok? A következő RADAR-ban szakértőkkel jártuk körbe a legfontosabb kérdéseket.

ROBOT A MŰTŐBEN - El tudják képzelni, hogy egy New Yorkban tartózkodó orvos egy tőle hatezer kilométerre, Strasbourgban fekvő beteget operál? A sebészeti robotok segítéségével ez már nem a jövő, hanem a múlt! Ami pedig nekünk a jó hír, hogy kereken egy éve már Magyarországon is elérhető ez határokat átívelő, korszerű technológia.

EVEZZÜNK ÉS VITORLÁZZUNK ITTHON! - A vitorlázás mellett a dunai hajózási lehetőségek is egyre népszerűek. Egyre több elektromos motoros kishajó szeli a Dunát a nyári szezonban, ami mellett a sport célú hajózás népszerűsítése is kiemelt célja volt a 31. Budapest Boat Show-nak.

MOBILKIÁLLÍTÁS BARCELONÁBAN - Az MWC Barcelona a világ legbefolyásosabb kiállítása a mobilkommunikációs ipar számára. Ez az a hely, ahol fontos kapcsolatokat hozhatnak létre a mobilkommunikációs iparág résztvevői. Kollégánk a helyszínről jelentkezik élőben.

RENDŐRÖK A MÚLT SZÁZADBAN - „ Rendőr Voltam „ címmel nyílt fotókiállítás Pécsett az Apáczai Művelődési Házban. A tárlat megálmodója egy katonatiszt, akinek az édesapja 30 évig volt közlekedési rendőr. A fotók apja hagyatékából kerültek elő, igazi kordokumentumnak számítanak. A látogatók betekintést kaphatnak a szocializmus egyenruhásainak munkájába.

FIFA GÁLA - Hétfőn este Párizsban rendezik a FIFA díjátadó gáláját, ahol többek között a 2022-es év legszebb góljáért járó Puskás-díjat és az év legjobb játékosainak járó elismeréseket is kiosztják.

RIÓI ÉLETÉRZÉS - MAGYAR SZEMMEL - A Riói karnevál a Guinness Rekordok könyvében a világ legnagyobb fesztiváljaként szerepel. Az biztos, hogy a latin-amerikaiak tudják, hogyan hozzák ki a legtöbbet a farsangi szezonból, mi pedig a következő percekben megpróbáljuk egy kicsit közelebbről is bemutatni ezt az életérzést.