Több, mint egymillió forintot szereztek meg az unokázós csalók az idős asszonytól egy időre

Vágólapra másolva!
Egy 77 éves szigetszentmiklósi nő bent a rendőrségre azzal, hogy csalók egymillió forintot szereztek meg tőle pénteken. Miközben elmesélte, hogy pontosan mi történt, a nyomozók már el is kezdték visszaszerezni a pénzét.
Vágólapra másolva!

A 77 éves nőt kora délután hívta telefonon egy férfi, aki közölte, egyik rokona balesetet okozott. Addig csűrte-csavarta a szavakat, amíg kiszedte belőle, unokaöccséről van szó, majd átadta a telefont a már unokaöccsként bemutatkozó társának. Az álrokon sírva azt mondta, hogy

balesetet okozott, ő is megsérült, kitört két foga, megrepedtek a hangszálai, lehet, hogy a hangját is elveszíti.

A másik férfi ezután azt mondta, a fiúnak fizetnie kell 1,2 millió forintot, vagy börtönbe kerül. A nő megijedt, és felajánlotta félretett megtakarítását. Megkapta az instrukciókat, hol, kinek kell utalnia, taxival menjen, és nem beszélhet senkivel.

Az idős elautózott a célállomásra és elutalta spórolt pénzét „Thomas Tadeus Zaton" számára az Egyesült Királyságba.

A hívó a hazafelé úton is folyamatosan vonalban volt és vissza-visszakérdezve érdeklődött, betartotta-e a szabályokat, megjött-e a taxi, úton van-e.

Az asszonynak egy idő után gyanússá vált, ám kérdésére, hogy ez átverés-e, felháborodottan jött a válasz:

A vonalat csak akkor bontotta a férfi, amikor az asszony hazaért. A gyanakvás azonban nem múlt el, ezért a nő felhívta unokaöccsét, aki megnyugtatta, semmi baja, vidéki barátainál van. Eztán hívta a 112-t és feljelentést tett.

A szigetszentmiklósi rendőrök meg tudták akasztani a pénz útját és vissza tudták fordítani az áldozathoz.

Forrás: Police.hu

A 77 éves asszony visszakaphatta a pénzét.

Forrás: Police.hu

A csalókat keresik a rendőrök.