Elítélték a Mester utcai késelőt

mester utca, késelés
Budapest, 2021. január 16. Bűnügyi helyszínelés Budapesten a Mester utcai villamosmegállóban, ahol megszúrtak egy férfit 2021. január 16-án. A villamosmegállóban egy társaság szóváltásba keveredett egy férfivel, majd a társaság egyik tagja megszúrta a fiatal férfit. A csoport tagjai ezt követően elmenekültek a helyszínről, a sérültet a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték. MTI/Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Emberölési kísérlet miatt 10 év börtönbüntetést kapott azt a férfi, aki két éve meg akart ölni egy embert a nagykörúti villamos Mester utcai megállójában. Az ítélet nem jogerős.
Vágólapra másolva!

2021. január 16-án egy férfi az ismerőseivel a nagykörúti villamoson utazott, és már az út alatt összeveszett a többiekkel. Miután leszálltak, a társaságuk egyik tagja veszekedni kezdett egy másik férfival. A szemközti peronon álló férfi

átfutott a villamossíneken és késsel mellkason szúrta az idegent,

aztán az ismerőseivel együtt felugrott a villamosra. Ahogy megírtuk, többen tettek bejelentést a rendőrségen a Mester utcai támadás miatt. Amíg a csoport tagjai elmenekültek, a 22 éves áldozat életveszélyes sérüléssel került kórházba, ahol a gyors és szakszerű ellátásnak köszönhetően életben maradt.

Forrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Mihádák Zoltán

A törvényszék a tanúvallomások alapján megállapította, hogy a támadó viselkedése, az elkövetés módja, és az azt követő magatartása is arra utalt, hogy meg akarta ölni áldozatát, amit a támadó tagadott. Bár a szándékosságot nem, a bűncselekmény elkövetését elismerte, amit a bíróság csak kisebb súllyal vett figyelembe, mivel a bűncselekményről kamerafelvételek is készültek. Súlyosító körülmény viszont több is akadt. Egyrészt a büntetett előélete, az, hogy felfüggesztett börtönbüntetését töltötte a támadás idején, másrészt az, hogy tettével megbotránkoztatást, félelmet keltett másokban.

Az ügyben első fokon eljáró bíróság a férfit 10 év börtönbüntetésre ítélte,

10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától és kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből. Az ítélettel szemben az ügyészség súlyosításért, míg a férfi és ügyvédje a jogi minősítés megváltoztatásáért és enyhítésért fellebbezett.