Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Borzalmas részletek: így gyújtotta rá a feleségére és három gyerekére a férj a házat

Tass, háztűz, bűnügy, Fotók,
Vágólapra másolva!
Egy törteli férfi a három gyerekére, volt feleségére és annak szüleire gyújtotta a házukat, majdnem három hónappal ezelőtt. A 28 éves férfit eddig nem találták a rendőrök, azonban kedden elfogták és jelentős kárt okozó rongálás miatt hallgatták ki. A leégett ház még mindig romokban áll, csak az alsó szintet tudja használni a család. Az Origónak anya és lánya mesélt a tragikus estéről.
Vágólapra másolva!

Tass, Bács-Kiskun vármegye észak-nyugati részén található, csendes és kicsi község, gyakorlatilag mindenki ismer mindenkit. Így nem volt nehéz megtalálni azt a házat, amelyet felgyújta egy férfi, aki nem tudta elfogadni, hogy a felesége elhagyta. A házban bent volt a férfi felesége mellett a három kisgyereke is, illetve a volt anyósa, apósa.

Mindez októberben történt, azóta körözték a férfit, végül most, három napja fogták el, méghozzá úgy, hogy a férfi maga ment a bíróságra. Igaz, egyelőre nem a gyújtogatás, hanem gyerekei felügyelétenék ügyében.

A férfi a tárgyalás során is fenyegette a volt feleségét és mosolygott, amikor a gyermekei anyja a tűzről beszélt.

- mondta a feldúlt édesanya.

A gyerekek felügyeletét persze az anya kapta meg.

A tetőtér jelenlegi állapota Fotó: Major Kata - Origo

Az anya elmondása szerint a férfi már kroábban is folyamatosan terrorizálta őket, és több értéküket, többek között egy 100 centis tévét a tartozékaival együtt eladott. Azon az estén, amikor a gyanú szerint felgyújtotta a házat, egyszer már betört, és a tetőtéri lakrészbe, törni-zúzni kezdett. Ekkor kihívták a rendőröket, akik azonban már nem találták ott. Később a férfi visszatért, akkor gyújtotta fel a tetőteret.

– mondta a háromgyerekes édesanya.

A nagymama elmondása szerint az volt csak azért élhették túl a kegyetlen támadást, mert a házuk betongerendás, ha másból épül, biztosan bentégnek.

Az asszony, miközben a gyerekei, és a szülei életét mentette, folyamatosan kapcsolatban volt a 112-vel.

Elmondása szerint a férfinál egy nagy kés is volt, azzal fenyegette őket.

A ház jelenlegi állapota Fotó: Major Kata - Origo

A ház felső szintje azóta is lakhatatlan, az anyuka és a három gyereke kénytelen az alsó szinten osztozni a nagyszülőkkel.

A tűzoltás miatt a földszinten is vannak problémák, a gerendákból még mindig, három hónap után is, csöpög a víz, a falak nedvesek és az álmennyezet is sérült.

A család háza a mai napig romos állapotban van Fotó: Major Kata - Origo

A nagymama azt mondja, szinte mindenük zálogba van adva, hogy fedezni tudják a helyreállítás költségeit. Ami azonban így sincs kész.

Eddig csak a rokonaiktól és Tass polgármesterétől kaptak segítséget, de ez csak a tetőt befedő ponyvára volt elég. Ezen felül mindössze a gyerekek kaptak ruhát egy szeretetszolgálattól, ugyanis mindenük bentégett.

A nő azt mondja, mióta a férfit elfogták a rendőrök, valamennyire megnyugodott, eddig ugyanis rettegett attól, hogy újra megtámadja őket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről