Egy bátonyterenyei nő elköltözött otthonról, a kutyáit pedig sorsára hagyta

gyász, szomorúság, kutya
A kutyák nagy része elvesztette a játékhoz való kedvét
Vágólapra másolva!
A nőnek eleinte két kutyája volt, később pedig örökbefogadott egy harmadikat is. Nagyjából 1 év múlva elköltözött a bátonyterenyei házából, de a kutyákat nem vitte magával. Egy ideig visszajárt gondozni őket, de végül teljesen magukra hagyta az állatokat.
Vágólapra másolva!

A nő 2019-ben a két kutyája mellé még örökbefogadott egy harmadikat. A bátonyterenyei házában gondozta őket, ahonnan 2020-ban elöltözött, de a kutyákat nem vitte magával.

Egy ideig naponta visszajárt gondozni őket, majd egyre ritkábban, 2021 októberétől pedig egyáltalán nem. Sorsukra hagyta őket víz és élelem nélkül.

Képünk illusztráció Forrás: Pinterest

A magukra hagyott, lesoványodott kutyákat az egyik szomszéd néha megetette. Később az örökbefogadott kutya visszakerült az örökbefogadást figyelemmel kísérő alapítványhoz, a másik kutyát pedig állatbarátok fogadták be.

A harmadik kutya az idős kora miatt elpusztult.

A bíróság állatkínzás miatt 2 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a nőt. A jogerős ítélet után az ügyészség keresetet nyújtott be a nő ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság 10 évre tiltsa el a kutyatartástól.