Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Rettegtek a szomszédok a rendőrgyilkostól

Rendőrgyilkosság Újbudán, újbuda, XI.kerület, három rendőrt megkéseltek, rendőr, késelés, lövés, támadás, rendőr, gyilkosság, 2023.01.13.
Vágólapra másolva!
Rettegtek a szomszédai attól a férfitól, aki a gyanú szerint tegnap éjszaka három rendőrt is megszúrt. Egyiküket olyan súlyosan, hogy meghalt. Ezt erősíti meg a főügyész is, aki nem sokkal korábban azt mondta, ha a rendőrök nem fogják el, minden bizonnyal civileket ölt volna. A támadó kigyúrt férfi, aki rendszeresen edzett - és drogozott -, a helyiek szerint ezért is viselkedhetett olyan agresszívan. Egy nő, aki ismeri, azt mondja, egyszer például a parkolóhelyek miatt üvöltözött neki magából kikelve. Egy másik szomszéd pedig elmondta, hogy egy emberre már rá is támadt korábban, mert az szerinte oda parkolt, ahová csak neki szabad. Közben megtudtuk, hogy a támadást túlélő rendőrök egyikét a vállán, a másikat a combján szúrta meg. Az egész azután történt, hogy az egyik szomszédjára, és annak családjára késsel támadt rá.
Vágólapra másolva!

Sokkolta a helyieket, az, ami éjszaka a Lecke utcában történt. Többen is kegyetlen őrjöngésre, lövések hangjára ébredtek a máskor nyugodt környéken. A ház, ahol a gyilkosság történt, különösen csendes, egy belsőudvarról nyílnak a lakások. Oda pedig csak egy vasrácsos kapun keresztül, kulccsal lehet bejutni.

- mondja egy fiatal nő, Anita.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Ő egy háztömbben lakik azzal a férfival, aki a gyanú szerint a három rendőrt megkéselte. Egyiküket olyan brutálisan, hogy nem élte túl a támadást.

„Rendszeresen láttam őt, főleg kutyasétáltatás közben. És azt is tudom, hogy az utóbbi időben több szomszédba belekötött, minden ok nélkül.

Azt is mondta, hogy márpedig ő le fogja tépni a fizetős táblákat az utcáról. Ez másfél hónapja volt, azóta folyamatosan így viselkedett".

A helyiek rettegtek tőle. Több szomszédot is rendszeresen terrorizált.

Fotó: Polyák Attila - Origo

„Az egészen biztos, hogy drogozott, szerintem emiatt is viselkedhetett nagyon agresszívan. Azt nem tudom, miért támadhatott rá a szomszédjára, azt viszont igen, hogy több lakóba is belekötött az elmúlt napokban. Úgy tudom, hogy miután összeszólalkoztak,

- mondja.

Ami biztos, hogy a férfi három rendőrt is megszúrt. Úgy tudjuk, egyiküket a combján, a másikat a vállán. A harmadik rendőrt olyan brutálisan támadta meg, hogy már nem lehetett megmenteni az életét, ő meghalt. A férfi ezután menekülni kezdett, a sebesült rendőrök pedig üldözték.

Végül a megállóban fogták el az ámokfutót Fotó: Polyák Attila - Origo

A férfi nem akarta megadni magát. Sőt, egészen elképesztő módon azt üvöltözte a rendőröknek, hogy hívjanak rendőrt.

„A két rendőr, akik elfogták, véreztek, láttam. Később a mentősök mellett legalább húsz-harminc rendőrautó érkezett. Ilyet soha életemben nem láttam – mondja Anita.

Fotó: Polyák Attila - Origo

– mondja a szemközti házban lakó idős asszony.

Egy babakocsit toló nő is azt nyilatkozta, hogy a lövésekre ébredt éjszaka.

A korábban már említett, általa magáénak kikiáltott parkolóhelyre pedig különösen háklis volt, a szomszédok szerint kigyúrt, erős férfi, aki többek szerint rendszeresen járt konditerembe. Egy férfira rá is támadt, aki gyanútlanul a bárki számára szabad helyre mert állni.

„Egyszer belekötött egy férfiba, aki pont leparkolt. Mindezt a semmiért. Ez jó környék, megdöbbentett ami történt. Pont azért költöztünk ide, mert azt hittük, ez egy biztonságos környék" - mondja a fiatal anyuka.

Ezt erősíti az, amit nemrég a főügyész is elmondott, aki a történtek után járt a helyszínen. Szerinte az ott látottak alapján

egyértelmű, hogy a tegnapi elfogással a rendőrök több civil ember életét mentették meg.

Forrás: Origo

A meggyilkolt rendőr, Baumann Péter kilenc és fél éve lépett szolgálatba a rendőrségnél. A főtörzsőrmester februárban töltötte volna be a 30. évét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről