Németh Szilárd: Magyarország 2022-ben sikeresen megállta a helyét

NÉMETH Szilárd Kormányinfó, Budapest, 2022. július 13.
Budapest, 2022. július 13. Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban 2022. július 13-án. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, országgyűlési képviselő, rezsivédelmi biztos a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt a rezsivédelemről, de szóba került a sport és a hit ügye is.
Vágólapra másolva!

A politikus elmondta, hogy a rezsivédelem tekintetében Magyarország 2022-ben sikeresen megállta a helyét. Többek között ez azt is jelentette, hogy tavaly a magyar emberek Európában a legolcsóbban jutottak hozzá a gáz és a villany energiához.

A kormány azon dolgozik, hogy ez a sikeres folyamat idén is folytatódjék, ezért is tették meg azt, hogy a költségvetés kiigazításakor a rezsivédelmi alap összegét háromszorosára emelték, így 2400 milliárd forint áll rendelkezésre. Ez jelentős költség, ami terhet jelent, de a kormány szándéka az, hogy az alapvető értékekből nem enged. Szintén döntött arról a kormány, hogy az önkormányzatok rezsiköltségeihez is hozzájárul, 44 milliárd forintot osztottak szét.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.