Akcióban a dollárbaloldal, Márki-Zay megint lelepleződött, külföldről is pénzt gyűjt a jászberényi időközi választásra

MZP, Márki-Zay Péter, tüntetés, tiltakozás, Jászai Mari tér, Budapest, KATA változás, KATA adó, KATA
Vágólapra másolva!
Január 15-én időközi önkormányzati választás lesz Jászberényben. A választás közeledtével ismét aktivizálódott a dollárbaloldal, Márki-Zay Péter ugyanis a magyar törvényeket kijátszva, a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) nevű egyesülete nevében pénzt kezdett el gyűjteni a jászberényi baloldal számára. A helyi baloldali jelöltek szintén egy egyesület nevében mérettetik meg magukat. Vélhetően azért választották az egyesületi formát, hogy így pénzt fogadhassanak el külföldről. Márki-Zay a Magyar Nemzet megkeresésére reagálva elmondta, semmi kivetnivalót nem látna abban, ha megint külföldről érkező támogatások érkeznének a mozgalom számlájára. A bukott baloldali miniszterelnök-jelölt ugyanis ismét elfogadná a külföldről érkező felajánlásokat is. Márki-Zay ezzel előremenekült, és tulajdonképpen beismerte, hogy ezúttal is külföldi pénzek landolhatnak a dollárbaloldal kampányszámláin.
Vágólapra másolva!

Megint adománygyűjtésbe kezdett Márki-Zay Péter, a baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje most éppen a jászberényi időközi önkormányzati választás kampányának támogatására kér pénzt, illetve toboroz aktivistákat a közösségi oldalán kedden közzétett felhívásában.

Márki-Zay Péter Fotó: Polyák Attila - Origo

Márki-Zay azt kéri a híveitől, hogy segítsék akár aktivista munkával, akár anyagi támogatással a helyi baloldal jelöltjeinek egyesületét.

A bejegyzésben az általa vezetett MMM bankszámlaszámát adta meg,

oda lehet utalni az összegeket.

Emlékezetes, nem ez az első alkalom, hogy az MMM számlájára pénzek érkezhetnek. Ahogy arról az Origo már több alkalommal beszámolt, korábban az országgyűlési kampányban, és még azt követően is komoly összegek áramlottak Amerikából a mozgalomhoz.

A több mint 1,8 milliárd forintnyi segítség akkor a Korányi Dávid vezette Action for Democracy nevű szervezeten keresztül érkezett a baloldalhoz. Korányi nem mellesleg Bajnai Gordon volt kormányfő és Karácsony Gergely főpolgármester tanácsadójaként is tevékenykedett.

Korányi Dávid és Karácsony Gergely Forrás: facebook / Karácsony Gergely

Az amerikai befolyásolás miatt sérülhetett az ország szuverenitása, így az ügyben a nemzetbiztonsági szolgálatok is vizsgálódnak, nyomozást indított a rendőrség, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A baloldal kampányának támogatására az országgyűlési választások időszakában

összesen több mint 3 milliárd forintnak megfelelő dollár érkezett Amerikából.

Márki-Zay előremenekült, beismerte, hogy a dollárbaloldal ismét kaphat külföldi pénzeket

A Magyar Nemzet a jászberényi kampánypénzek gyűjtésével összefüggésben megkereste Márki-Zay Pétert, aki az újságírók kérdésére elmondta,

semmi kivetnivalót nem látna abban, ha megint külföldről érkező támogatások landolnának a mozgalom számláján.

A bukott miniszterelnök-jelölt ismét elfogadná a külföldi magyarok felajánlásait is. "Nem kértük, de semmi kivetnivalót nem látunk abban, ha külföldi magyarok ismét támogatnák a mozgalmunkat" – fogalmazott a hódmezővásárhelyi politikus, hangsúlyozva, hogy sem az MMM, sem a Közösen Jászberényért Egyesület nem párt.

Emlékezetes, a politikus az országgyűlési választási kampánypénzek kapcsán is hasonló nyilatkozatokat tett, ám

egyértelműen kiderült, hogy az utalásokhoz az adományozóknak nem kellett mellékelniük az útlevélszámukat, vagyis kaotikussá vált a baloldali kampányfinanszírozás, hiszen külföldi, amerikai állampolgárok is minden további nélkül tehettek felajánlásokat.

Így történhetett meg, hogy lényegében a dollárbaloldal teljes kampányát a tengerentúlról pénzelték.

Jászberényben pedig

az országos kampány külföldi finanszírozási modellje ismétlődhet meg kicsiben: a magyar törvényeket kijátszva kaphat amerikai pénzeket a dollárbaloldal.

Abban is egész biztosak lehetünk, hogy a külföldről kitartott dollármédia szintén beszáll a kampányba, az egyesületi köntösbe bújtatott baloldalt támogatva.