A Köpcös jobbkeze árulhatta el a kegyetlen drogbáró fiát

Ovidio Guzman Lopez is known for being the son of one of the most wanted drug traffickers in Mexico, El Chapo, who was sentenced to life imprisonment in the United States on July 17, 2019.
Vágólapra másolva!
Ovidio Guzmán karetellfőnök tartózkodási helyét valószínűleg a család egyik közeli szövetségese adta át a hatóságoknak, amely alapján január 5-én el is fogták - írja a DailyStar.
Vágólapra másolva!

Nemrég őrizetbe vették a mexikói Sianola drogkartell egyik kulcsfiguráját, Ovidio Guzmánt. Válaszként a Guzmán család felforgatta az észak-mexikói Sinaloa állam Culiacán városát.

A zavargások során eddig 10 katona és 19 bandatag halt meg.

A város repterét is lezárták és a hatóságok arra kértek mindenkit, hogy ha lehet, akkor maradjanak otthon.

Ovidio Guzman Lopez Forrás: wikiaboutworld.com

A DailyStar információi szerint Ovidio tartózkodási helyét, a szintén kartellfőnök, Mayo Zambada adhatta meg a rendőröknek.

Zambada nagyon szoros kapcsolatban állt a Köpcösként elhíresült kegyetlen bandvezérrel, mégis elárulhatta annak a fiát. A Sinaola kartell tagjai ugyanis kiszivárogtattak olyan hangfájlokat, amelyek ezt bizonyítják.

Ovidio Guzmán 2019-ben. Forrás: AFP/Ho

Az, hogy ezeken a hangfelvételeken tényleg Zambada hallható, még kérdéses, de a közösségi médiában már többen megerősítették.

Az egyik felvételben az hangzik el, hogy senki más nem tudott Ovidio tartózkodási helyéről, csak Zambada és az emberei.

Ovidiót már egyszer 2019-ben rövid időre őrizetbe vették, de a mexikói rendőrség félt a kartell erőszakos megtorlásától, ezért elengedték.