Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Gelencsér Ferenc szerint ő államférfi - a Momentum elnökén röhög az internet

Tranzit Fesztivál, Tihany, Tranzit Közéleti Évadnyitó és Gondolatexpó – Tihany 2022.08.27., Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter
Vágólapra másolva!
A baloldali Momentum Mozgalom elnöke azt követően, hogy egy vitán látványosan alulmaradt Gulyás Gergely kancelláriaminiszterrel szemben a Tranzit közéleti fesztiválon, ismét hallatott magáról. Gelencsér Ferenc a közösségi oldalán bejelentette, hogy ő mostantól „államférfi". A baloldali politikus – saját értelmezése alapján – Szent István, Nagy Lajos, Mátyás király és Kossuth Lajos nyomdokaiba lépett...
Vágólapra másolva!

Gelencsér Ferenc nem igazán nevezhető a magyar közélet meghatározó figurájának, annak ellenére sem, hogy Fekete-Győr András bukása óta a baloldali politikus vezeti a Momentumot, illetve annak a parlamenti frakcióját.

Gelencsér havi bruttó 1 868 438 forintjába kerül a magyar adófizetőknek.

Azt leszámítva, hogy szombaton, a Tranzit Közéleti Évadnyitó és Gondolatexpón rendezett vitán

látványosan alulmaradt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterrel szemben, nem lehet tudni, hogy egész pontosan mégis milyen munkát végez a közel 1,9 milliós fizetéséért.

A baloldali politikus kedd este azonban ismét hallatott magáról. A Facebook-oldalán felszólította (!) Kövér László házelnököt, hogy ne engedélyezze Horthy Miklós szobrának felállítását a parlamentben. Valójában Dúró Dóra mi hazánkos országgyűlési képviselő egy médiahekk részeként a saját irodájában „állított" mellszobrot Horthynak, de Gelencsérnek a pontos fogalmazás nem tartozik az erősségei közé, ahogy a „vitakultúrája" sem.

A Momentum elnöke bejegyzése végén „államférfinak" (!) minősítette saját magát, vélhetően így kompenzálva a kisebbrendűségi komplexusát, és/vagy azt a látványos megalázást, amit a Tranziton el kellett szenvedjen egy – vele ellentétben – igazi politikustól.

Forrás: facebook.com/gelencser.ferenc.momentum

A magyar történelem ismeretének türkében idáig olyan személyeket neveztünk államférfinak, mint Szent István, Nagy Lajos, Mátyás király vagy Kossuth Lajos; a „nemzeti panteon" most viszont Gelencsér Ferenccel bővülhet,

aki ugyan túl sokat nem lett le az asztalra, de legalább rengeteg pénzünkbe kerül a bohóckodása.

Az államférfi

1. Magas állami tisztséget betöltő, az állam kormányzásában részt vevő v. azt irányító személy; magas állású politikus.

2. Rendkívüli képességű, elvi szempontból is korszakos hatású politikus.

(Forrás: A magyar nyelv értelmező kéziszótára)

Hiszen az is minősíthető „teljesítménynek", hogy valaki túl a harmincon, reális tudás és valós munkavégzés nélkül kereshet havi közel 1,9 milliót.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről