Lelepleződött egy újabb baloldali hazugság: rekordbevétel az önkormányzatoknál

sirok, vár, siroki vár, település, hely, műemlék, Magyarország, drón, légifelvétel
Sirok, 2022. július 11. A drónnal készített, több fotóból, számítógépes programmal összeállított panorámaképen Sirok 2022. július 11-én. MTI/Komka Péter
Vágólapra másolva!
Bár a baloldal lassan több mint két éve azzal a hazugsággal kampányol, hogy az önkormányzatokat kivérezteti a kormány, azonban a valóság az, hogy soha nem látott bevételekhez jutottak a helyhatóságok az elmúlt időszakban többek között az iparűzési adóból is. 
Vágólapra másolva!

Hiába állította a baloldal, nemhogy csődhelyzetet nem okozott, hanem korábban nem látott bevételt hozott a legnagyobb városok kasszájának a csökkentett kulcsú helyi iparűzési adó. Az előirányzatokhoz képest beérkező plusz befizetések a szerencsések esetében ellensúlyozhatják a megugró energiaszámlákat - írta a Világgazdaság.

Sok településen jelentősen nőtt a megfelezett ipariűzési-adó bevétel is Forrás: MTI/Komka Péter

Még 2020 decemberében döntött a kormány, hogy a koronavírus gazdasági kárainak enyhítése érdekében megfelezi a helyi iparűzési adó mértékét a kkv-k számára. Budaörs polgármestere, a baloldali-liberális Wittinghof Tamás akkor erőteljesen kritizálta a hipa megfelezését, a városvezető 2020 végén egyenesen csődhelyzetet vizionált, mivel szerinte az intézkedés nem kezeli, hanem mélyíti a válságot. A

valóság pedig az, hogy Budaörs a tervezett 6,8 milliárd helyett 9,5 milliárd forintot, tehát az előirányzatnál majdnem hárommilliárd forinttal nagyobb befizetést realizált az adónemből.

Kecskeméten a tervezett 12 milliárdon felül idén 1,3 milliárddal több bevétel érkezik hipából, amivel a városban is megdőlhet a tavalyi csúcs. Debrecen a lap megkeresésére elárulta, hogy idén szépen hízott a város kasszája, az adónemből származó előirányzata 2022-re vonatkozóan 17,9 milliárd forint volt, ez október 31-ig 101,5 százalékban teljesült, az év végére várhatóan eléri a 103 százalékot, így szinte biztos, hogy 18 milliárd fölött lesz a tényleges szám.

A teljes cikket itt olvashatják.