Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Elment az áram miközben tusolt az újpesti férfi, amikor kiment, rátámadtak és megkötözték

Vágólapra másolva!
Megkötöztek, és órákon keresztül kínoztak egy férfit Újpesten. Ütötték, ahol csak érték, és közben azt kiabálták, hogy meg fogják ölni. A pénzét követelték, amit végül a halálra rémült férfitól meg is kaptak. Három napon belül elfogták a rablókat, akik ellen most vádat emelhetnek.
Vágólapra másolva!

Egy tucat budapesti rendőr kezdett hajszába három bűnöző után egy éve januárban. Mindezt azután, hogy egy férfi azzal hívta fel őket, hogy a szomszédját kirabolták, mindenét elvitték. Később maga az áldozat mondta el, hogy

Kora este egyedül volt otthon újpesti otthonában, és éppen zuhanyozott, amikor elment az áram az egész házban. Gyorsan magára kapott valamit, majd amikor kiment az udvarra, hogy megnézze a villanyóra szekrényt, ketten rátámadtak, betuszkolták a konyhába, és ragasztószalaggal a lábait egy szék lábához,

Forrás: Police.hu

kezeit pedig a háta mögött egymáshoz kötözték,

Forrás: Police.hu

és a szemeit is leragasztották.

A sötétben nem látta a támadókat, csak annyit tudott kivenni belőlük, hogy maszk van rajtuk.

Egyikük elkezdte fenyegetni, majd faggatni, hogy hol tartja a pénzét, és amikor késve jött válasz több ütést is kapott a fejére.

A férfi a fenyegetések és az ütések hatására elárulta, hogy hol tartja a pénztárcáját, de amikor kiderült, hogy nem annyi pénz van benne, mint amennyire emlékezett, ismét megverték.

Ezután bankkártyái, és a házban tartott széf kódját követelték tőle, és addig ütötték, amíg mindent el nem árult a rablóknak.

Mikor kiderült, hogy a széf üres, ismét nekiestek, majd az újabb verés után a az ujját telefonjának ujjlenyomatolvasójához nyomták, és megnézték számlái egyenlegeit.

A bankkártyákkal az egyik rabló elindult egy közelben lévő ATM-hez, azonban a kártyáról csak 150 ezer forintot tudott felvenni.

Ekkor a férfi új instrukciókkal tért vissza a házba; kiderült az utasításokat a ház előtt várakozó főnökétől kapta.

Forrás: Police.hu

A megkötözött férfinak fel kellett, hogy emelnie a kézpénzfelvételi limitet, majd az egyik támadó ismét elindult a bankkártyákkal, hogy levegye a rajtuk lévő pénzt.

A támadók közel három és fél órát töltöttek a házban, ezalatt végig verték a férfit, és azzal is megfenyegették, hogy elvágják a torkát.

A rablók végül mindent, amit találtak, pénzt, okosórát, hangszórót, mobiltelefont összeszedtek, a férfit pedig átvitték egy másik szobába, majd leeresztették a redőnyöket, rázárták a bejárati ajtót, a kulcsot pedig magukkal vitték.

20 percet küzdött, míg kiszabadította a magát, majd kiment az udvarra, átmászott a szomszéd kertjébe, és ott kért segítséget.

A rendőrök az adatgyűjtések során megtudták, hogy a környéken többen láttak egy fekete Audit a ház előtt állni. Az autóra többen emlékeztek, hogy azt már korábban is látták, amikor a tulajdonos felújításokat végzett a házon. A rendőrök azonosították az autót, és annak tulajdonosát, egy 37 éves férfit.

Forrás: Police.hu

Kiderült, hogy a férfi korábban a brigádjával dolgozott a férfi házának felújításán, így volt idejük alaposan tanulmányozni az épületet. Őt is és a társait is órákon belül elfogták.

A rablás közben a lakásában lévő két támadó közül nem véletlen csak az egyikük beszélt és adott utasításokat, társa félt, hogy hangjáról felismeri a tulajdonos, mivel a felújításkor többször is beszéltek.

A nyomozást most befejezték, a rablók ellen napokon belül vádat emelhetnek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről