Több bűncselekményt is elkövetett egy nógrádi fiatal

A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
Felfüggesztett börtönbüntetésre számíthat az a 19 éves fiatal, aki nyáron ellopta nevelőapja autóját, majd jogosítvány nélkül vezette, néhány hét múlva pedig feltört egy garázst, ahonnan egy motort és egy lépgpuskát vitt magával, amivel félmilliós kárt okozott.
Vágólapra másolva!

A 19 éves fiú - akinek jogosítványa sincs - július 22-én, déután 4-kor egy Nógrád megyei településen elvette a nevelőapja autójának indítókulcsát, majd anélkül, hogy szólt volna róla, Salgótarjánba vezetett a kocsival. Mindezt annak ellenére, hogy jogosítványa sem volt. Az autót végül az egyik áruház parkolójában hagyta, mivel az akkumulátor lemerült.

A kép illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A se munkahellyel, se jövedelemmel nem rendelkező, büntetett előéletű, fiatal férfi augusztus elején a falujában bement egy ház udvarára, ahol a garázs ajtaját kifeszítette, majd magával vitt egy motort és egy légpuskát. A lopással 480 ezer forint kárt okozott. A lopott tárgyakat később a rendőrök lefoglalták, és visszaadták a tulajdonosnak. A fiatal férfi korábban már kétszer ítélték közmunkára. Ezúttal felfüggesztett börtön várhat rá. Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság hoz ítéletet.