21 milliót csalt ki emberektől egy fiatal nő

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Egy üzletszerű csalással vádolt huszonéves nő barátaitól és ismeretlenektől is milliós összegeket csalt ki. A pénzt a megélhetéséhez és korábbi kölcsönei kifizetéséhez használta fe. Összesen 8 embert károsított meg, 21 millió forint értékben.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a csaló kezdetben csak ismerőseitől kért kölcsön. Egy gyerekkori barátjától 2016-ban kért először pénzt, végül összesen 4 millió forintot szerzett tőle. Egy másik ismerősének azt ígérte, hogy segít neki külföldön munkát szerezni, ha fizet neki másfél millió forintot. Egy újabb ismerősétől először két és fél millió forintot kért, amit nem tudott visszafizetni a megbeszélt időpontra. Ennek ellenére rá tudta venni az illetőt, hogy visszafizetés helyett inkább adjon még neki 1 milliót.

Miután kifogyott a megtéveszthető ismerősökből, újabb áldozatokat keresett, akiket különféle mesékkel vert át.

Az egyiküknek azt mondta, hogy Svájcban dolgozik és 50 millió forintot fektetne a cégébe, de előtte át kellett utalni a nőnek 700 ezer forintot.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Egy másikról pedig egy budapesti lakás vásárlására hivatkozva csalt ki 10 milliót. A pénzt a megélhetésére és néhány korábbi tartozásának a kifizetésére használta.

Ezek mellett több embert vert át azzal, hogy svájci hitelközvetítőnek adta ki magát és azt ígérte, hogy kedvezményes hitelt szerez az áldozatainak. Cserébe előleget kért tőlük.

Összesen 8 embert vert át és 21 millió forint kárt okozott.

Az ügyészség a nővel szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását javasolt és azt, hogy térítse meg a becsapottak kárát.