Kegyetlen gyilkosság áldozata lett egy idős asszony Kovácsvágáson

élete végig börtönben marad a férfi, aki egy üveg borért gyilkolt meg egy idős asszony Borsod-Abaúj-Zemplén megyében
élete végig börtönben marad a férfi, aki egy üveg borért gyilkolt meg egy idős asszony Borsod-Abaúj-Zemplén megyében
Vágólapra másolva!
A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség ügyészei azt kérik, a Debreceni Ítélőtáblán hagyják helyben a Miskolci Törvényszék életfogytiglanról szóló ítéletét annak a férinek az ügyében, aki 2011-ben egy üveg borért ölt meg egy nagyon idős asszonyt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kovácsvágáson.
Vágólapra másolva!

Egy állandóan részeg férfi 2011-ben nagyon szerény anyagi körülmények között élt a családjával, nem volt rendszeres jövedelmük. Anyagi gondjai átmeneti megoldása érdekében úgy döntött, bűnöző lesz. Hetekig figyelte 81 éves szomszédja házát és szokásait. Azt is tudta, milyen gyakran és kik látogatják. Egy januári éjszakán úgy döntött, elérkezett az idő. Bemászott kiszemelt áldozata házának ablakán és kutatni kezdett Zajt csapott, amire felébredt az asszony. A férfi azonnal rátámadt.

Ököllel és egy éles tárggyal is megütötte a fejét, majd hátrafeszítette a nyakát, amikor hassal már a földön feküdt.

Az eszméletelen áldozatot ezek után még legalább háromszor nagyon erősen fejbe rúgta.

A férfi nem talált pénzt és értéktárgyakat sem, így jobb híján egy üveg borral menekült el, melynek értéke mintegy 1000 forint volt.

Az asszony a helyszínen belehalt a sérüléseibe.

Az esetről a TV2 Tények is beszámolt 2021 júliusában, amikor a férfit elfogták:

A támadót bíró elé állították. A Miskolci Törvényszék

a nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte

azzal, hogy a fegyházbüntetésből feltételes szabadságra sem bocsátható. Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, a férfi és védője viszont a felmentésért fellebbezett.

élete végig börtönben marad a férfi, aki egy üveg borért gyilkolt meg egy idős asszony Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Forrás: TV2 Tények

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség ennek az ítéletnek a helybenhagyását indítványozta. Álláspontjuk szerint a döntése törvényes és megalapozott. A férfi rendkívül brutálisan elkövetett támadása ugyanis különösen súlyos testi-lelki szenvedést okozott egy ennyire idős embernek, akinek a védekezésre esélye sem volt. "A számos súlyosító körülmény miatt a büntetés célja kizárólag a lehető legsúlyosabb büntetés alkalmazásával, a férfi társadalomból való végleges kizárásával érhető el" - fogalmaztak. Másodfokon a Debreceni Ítélőtábla dönt az ügyben.