Webber Requiemje a nemzeti gyásznapon az Operettszínházban

Vágólapra másolva!
November 4-én, a nemzeti gyásznap alkalmából a Budapesti Operettszínházban újra felcsendül a Requiem. Az est második felvonásaként pedig egy - a műsor hangulatához igazodó - koncertet láthatnak, hallhatnak a nézők, amelyen a Webber-i életmű szakrális jellegű részletei mellett, az István, a király, A Notre-dame-i toronyőr, a Valahol Euróbában, La Mancha lovagja, illetve A nyomorultak– az alkalomhoz illő slágerei is elhangoznak majd.
Vágólapra másolva!

November 2-án este, halottak napján, Magyarországon először csendült fel egy templomban A.L.Webber: Requiem című gyászmiséje az Operettszínház művészeinek előadásában.

A tavalyi nagysikerű Ave Maria gálán Magyarország történelmi egyházainak képviselői is jelen voltak. A katolikus egyházat Horváth Zoltán atya képviselte, aki jelezte a színház vezetői felé, hogy régi vágya teljesülhetne, hogyha Webber halotti miséje a liturgia részeként csendülhetne fel a Terézvárosi Avilai Nagy Szent Teréz templomban.

- említette Horváth Zoltán protonotárius kanonok, esperes és plébános atya.

Forrás: Operett.hu

Zoltán atya a mise celebrálása mellett arról is beszélt, hogy egy szomorú vietnámi háborús történet adta a fő inspirációt a szerzőnek a mű megalkotásához. A gondviselés úgy hozta, hogy a Requiem első magyarországi, templomi környezetben történő felcsendülésekor a Budapesti Operettszínház primadonnája, Fischl Mónika mellett az est másik szólistája a Vietnamban született és nevelkedett Ninh Duc Hoang Long. A fiúszoprán szóló részeit a Kodály Zoltán Kórusiskola növendékei, Bor-Fejérváry Péter és Elek Leon énekelték.

nyilatkozta Kiss- B. Atilla, a Budapesti Operettszínház főigazgatója.

Forrás: Operett.hu

„Az egyszerre megrendítő, ugyanakkor mennyországba betekintést engedő, csodálatos misét, az Örök Életbe vetett hit ereje hatotta át." -Horváth Zoltán protonotárius Kanonok, Esperes és Plébános Úr végül ezen szavakkal méltatta az estét.

November 4-én, a nemzeti gyásznap alkalmából a Budapesti Operettszínházban újra felcsendül a Requiem.

Az elsősorban musical szerzőként ismert Andrew Lloyd Webber, az édesapja halálának emlékére írta Requiem című művét. Az est második felvonásaként pedig egy - a műsor hangulatához igazodó - koncertet láthatnak, hallhatnak a nézők, amelyen a Webber-i életmű szakrális jellegű részletei mellett, az István, a király, A Notre-dame-i toronyőr, a Valahol Euróbában, La Mancha lovagja, illetve A nyomorultak– az alkalomhoz illő slágerei is elhangoznak majd.

Fellépő művészek: Nádasi Veronika, Polyák Lilla, Zábrádi Annamária, Ninh Duc Hoang Long, Homonnay Zsolt, Szomor György és a Budapesti Operettszínház Zenekara és Énekkara

Vezényel: Pfeiffer Gyula, a Budapesti Operettszínház főzeneigazgatója.