Damilt kötöttek a kutya nyakára, fejszével sújtottak a fejére állatkínzók

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Másodfokú, jogerős ítélet született november 18-án a Debreceni Törvényszéken két állatkínzóval szemben. Az elsőfokú ítélethez képest szigorúbb büntetést szabtak ki mindkét férfira.
Vágólapra másolva!

2020. június 5-én délután a Hajdú-Bihar megyei Zsákán két férfi kivitte egyikük kutyáját. Az állat nyakára damilt kötöttek és kivonszolták egy földútra, ahol egy villanyoszlophoz kötötték.

Az egyikük egy fejszével többször fejbe verte a közepes termetű puli jellegű kutyát és aztán magára hagyták.

A kutya belehalt a sérüléseibe. Később az egyik férfi visszatért és a közeli búzamezőre húzta az állat tetemét.

illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A két férfit első fokon elítélték állatkínzás miatt, amelyben a kutya tulajdonosa bűnsegédként vett részt.

Az egyikük felfüggesztett börtönbüntetést, a másik letöltendőt kapott, amelyhez hozzáadták egy korábbi felfüggesztett ítéletet is. Az ügyészek indítványozták, hogy az első elítélt is letöltendő börtönbüntetést kapjon, a másik férfi büntetéséhez pedig még két felfüggesztett ítéletet tegyenek hozzá.

A másodfokú tárgyaláson mindkét férfi büntetését súlyosbították.

Így végül az egyikük 1 év 2 hónap börtönbüntetést kapott, de továbbra is felfüggesztve. A másik férfinak 1 év 4 hónapot kell börtönbentöltenie és mellette két felfüggesztett büntetését is le kell ülnie. Emellett kér évre eltiltották a közügyek gyakorlásától is. A bíróság döntése jogerős.