A hátrányos helyzetű fiatalok a felcsúti Pancho Arénában focizhattak

Vágólapra másolva!
A Hátrányos Helyzetű Falvak és Községek Fejlődéséért Egyesület, az MTK Budapest és a Máltai Szeretetszolgálat közösen, Arany Kupa néven focitornát rendezett a hátrányos helyzetű fiatalok számára, amelynek döntőjére ezúttal Felcsúton, a Pancho Arénában került sor.
Vágólapra másolva!

Virtuóz játék, lelkes csapatok, gyönyörű gólok jellemezték a 2022-es Arany Kupa focitorna döntőjét, melyet a felcsúti Pancho Arénában rendeztek meg szombaton, a hátrányos helyzetű települések fiatal labdarúgói számára.

Az Arany Kupa szervezője, a Hátrányos Helyzetű Falvak és Községek Fejlődésért Egyesület immár másodszor szervezte meg a kupát partnerivel, az MTK Budapesttel és a Máltai Szeretetszolgálattal közösen.

A Pancho Aréna vezetője, Komjáthi András az esemény megnyitását egy új kezdetnek nevezte,

lelkesítő beszédében kérte a fiatalokat, hogy valósítsák meg álmaikat.

Az Arany Kupát szervező egyesület elnöke Hancsis György, megnyitó és záróbeszédében is kiemelte, a

MAGYAR LABDARÚGÁS AZ ELMÚLT ÉVEKBEN HATALMAS VÁLTOZÁSON, ERŐTELJES FEJLŐDÉSEN MENT KERESZTÜL, köszönhetően ez a támogató szabályozási és sportpolitikai, valamint finanszírozási környezetnek.

Hangsúlyozta:

Az országos éves kupasorozaton közel ötven csapat vett részt.

A Pancho Arénába az elődöntőt Ipolytölgyes és Karancsság (2-1), valamint Tiszabő és Gyulaj (1-0) települési csapatai játszották.

A 2022-es Arany Kupa győztese Tiszabő lett, ellenfele Ipolytölgyes győzelme csak egy hajszálon múlt.

Az idei Arany Kupa döntő díjazottjai:

  • Aranyérem – Tiszabő
  • Ezüstérem – Ipolytölgyes
  • Bronzérem – Gyulaj
  • Bronzérem – Karancsság
  • Legjobb fiú játékos – Szatmári István (Gyulaj)
  • Legjobb lány játékos – Bartus Csenge (Karancsság)
  • Legjobb kapus – Mága Kálmán (Tiszabő)
  • Gólkirály – Sági Péter (Ipolytölgyes)
  • Szűcs Imre a Magyar Honvédség – Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokának különdíja: Gecse Márk (Nagyecsed)
  • Takács Tibor – Fair Play díj (Lakócsa csapata)

Az Arany Kupa szervezőjének fontos célkitűzése, hogy a gyermekek jussanak el nagy stadionokba.

Találkozzanak legendás játékosokkal és megtapasztalják, hogy közösségben, csapatmunkával minden lehetséges.

A rendezvényen díjat adott át Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó, Pintér Ádám, az MTK Budapest nagykövete, Kiss Dávid, a Máltai Sportegyesület elnöke, Maka István, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat sportvezetője, Hancsis Gábor és Berényi Zoltán, a Hátrányos helyzetű Falvak és Községek Fejlődéséért Egyesület elnökségi tagjai.

A rendezvény záróbeszédét Hancsis György a Hátrányos Helyzetű Falvak és Községek Fejlődéséért Egyesület elnöke, Kozma Imre Atya a Magyar Máltai szeretetszolgálat elnöke, valamint Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó az MLSZ képviseletében mondta el.

A jövőre vonatkozóan Hancsis György a következő évben 100 csapatot szeretne bevonni az Arany Kupa programban, és öt nagy stadion helyszínt szeretne megnyerni a rendezvénynek. A követező évben egy országos ruha és sportcipő gyűjtési akciót szervez Csoda Csuka néven.

2023-ban a legszorgalmasabb gyerekek egy jótékonysági balatoni vitorlásversenyen vehetnék részt. A szervező várja az együttműködő partnerek jelentkezését az aranykupa8@gmail.com email címem.