Vágólapra másolva!
Vajon az elektromos kerékpár a Sötét Oldal eszköze, hogy kerekező Jedijeinket a könnyebb útra térítse, így szerezve meg lelküket a gonoszság terjesztésére? Így hirdesse a lustaság és gyengeség felemelkedését?
Vágólapra másolva!

Szó sincs róla! Az elektromos kerékpározás egyáltalán nem egyenlő a tévúttal. Tény, hogy egy e-bike-kal könnyebben éred el a célodat (földrajzilag), de egyáltalán nem lustaságot feltételez. Sőt! Lusta az, aki a munkahelyére nem autóval megy, hanem két keréken érkezik? Ördögtől való-e, ha ebben az esetben az öltönyében/kosztümében nem leizzadva akar munkába kezdeni?

A lustaság ellentéte egyáltalán nem az, hogy kitekered a beled, aztán jól elmegy a kedved az egésztől. Szerintünk az elektromos bicikli küldetése pont ennek az ellenkezője: minél szélesebb réteggel megszerettetni a kerékpározást. Minimális szenvedés, maximális élmény!

Forrás: Origo

A Berguson küldetése

Igen, igen, kerékpárboltként elég egyértelmű, hogy bicikliket szeretnénk eladni. Tele vagyunk klasszabbnál klasszabb kerékpárokkal, de ez nem küldetés, hanem a mindennapi megélhetésünk alapja. Szeretjük, és fantasztikus, hogy abból élhetünk meg, amit imádunk csinálni. Ugyanakkor lényegesnek tartjuk, hogy megismerd a miértünket...

Mi igazi bringás szívvel rendelkezünk és donorokként is szívesen működünk. Ez azt jelenti, hogy lelkesen terjesztjük a kerékpározás nagyszerűségét, mert a mozgás nem csak a testi egészségünkre van jó hatással, de szellemi, lelki kiegyensúlyozottságunkban is hihetetlen támogatást nyújt. Valljuk, hogy a biciklizés nem szenvedés, nem munka, nem sport - a kerékpározás egy életérzés, amit minél több emberrel szeretnénk megismertetni.

Ráadásul minden vásárlónkat barátunknak tekintünk, és minden segítséget megadunk, hogy a számára valóban megfelelő kerékpár mellett dönthessen, melynem megvásárlását később sem bánja meg.

Ha mindez még nem győzött volna meg, tudnod kell, hogy mi nem engedjük el a kezedet a vásárlás után. Díjmentesen üzembe helyezzük a biciklidet és 12 hónap ingyenes szervizt biztosítunk még a garancia körén kívül eső, sajáthibás eseményekre is.

Forrás: Origo

Az elektromos kerékpárról röviden

Ha már a kerekezés megszerettetéséről papolunk, nem véletlen az sem, hogy támogatjuk az elektromos kerékpárok elterjedését.

A köztudatban talán még benne él az a tévhit, hogy az elektromos bicikli a lusták és a gyengék eszköze. Ezt itt és most szeretnénk eloszlatni benned mindörökre.

Az elektromos kerékpár nem egy önjáró kétkerekű. Nem úgy működik, hogy csak ráülsz, és már mész is, mint egy benzines robogóval. Tény, hogy a rászerelt elektromos motor segítségével csökken a tekeréshez szükséges erő. Csökken, nem pedig szükségtelenné válik.

A hajtásrásegítés nem "megúszósdi", neked mindenképpen bele kell fektetned az energiát a tekerésbe, a különbség annyi, hogy sokkal nagyobb hatásfokot érsz el az e-bike-kal. Ugyanannyi erőbefektetéssel gyorsabban tudsz haladni, vagy messzebbre jutsz el, mint egy hagyományos bringával.

Ezzel a rövid ízelítővel szerettük volna felkelteni a kíváncsiságodat az elektromos kerékpárok irányában, reméljük, hogy sikerrel jártunk.