Dollárbaloldal - nem csak az Egyesült Államokból segítették az ellenzéket - videó

KARÁCSONY Gergely; DOBREV Klára; MÁRKI-ZAY Péter; FEKETE-GYŐR András; JAKAB Péter
Budapest, 2021. október 23. Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje (k), valamint a korábbi miniszterelnök-jelöltek: Karácsony Gergely (MSZP, Párbeszéd, LMP, j2), Dobrev Klára (j), Jakab Péter (b2, Jobbik) és Fekete-Győr András (b, Momentum) az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezésén, az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Márki-Zay Péterék kampányát nem csak a Bajnai Gordonhoz köthető DatAdat támogatta. Az adatkezelő cégcsoport ellen több nyomozás is folyamatban van. A Magyar Nemzet videósorozatának harmadik része azt a hálózatot mutatja be, ami az ellenzéki összefogás szekerét tolta.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzet videósorozatának korábbi részei már bemutatták, hogy az ellenzék kampányába hogyan érkezett pénz az Egyesült Államokból, és hogy Márki-Zay Péter utólag ezt hogyan próbálta megmagyarázni azzal, hogy nem is egy, hanem kettő kampányt folytattak a választási időszakban. A sorozat második része az ügy városházi szálát feszegette, most pedig a Bajnai-szál van terítéken.

A dollárbaloldal Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A DatAdat először akkor került a figyelem középpontjába, amikor kiderült, hogy többször is fizette a baloldal miniszterelnök-jelöltjének ebédjét a kampányidőszakban. Ez úgy került nyilvánosságra, hogy az Index birtokába került egy dokumentum, ami azt bizonyítja, hogy március 17-én, egy étteremben a számlát a DATADAT PROFESSIONAL KFT. nevére állították ki. Azt, hogy mi is az a DatAdat, röviden úgy lehet összefoglalni, hogy ez Bajnai Gordon és volt titkosszolgálati minisztere, Ficsor Ádám adatkezelő cége. Márki-Zay egy interjúban azt is elárulta, hogy a DatAdathoz is kerültek külföldi pénzek.

A cég viszont több okból is a hatóságok látóterébe került. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal költségvetési csalás gyanúja miatt indított nyomozást a cégcsoport ellen, ami azért lett gyanús, mert 2020-ban félmilliárdos bevételnövekedésre tett szert.

Összegezve tehát, már az is tiltott kampányfinanszírozás gyanúját vetette fel, hogy a DatAdat ebédeket fizetett Márki-Zay Péteréknek. De az, hogy a kampányban Amerikából érkező pénzeket is megmozgatott az ellenzék,

már határozottan azt a képet festi le, hogy durva külföldi beavatkozás történt a magyar választásokba, nem véletlen, hogy a parlament nemzetbiztonsági bizottsága titkosszolgálati vizsgálatot rendelt el az ügyben.