Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

180 millió forintot próbált tisztára mosni, de lebukott – videó

csaló, pénzmosás
Vágólapra másolva!
Egy 48 éves férfi 180 millió forintnak megfelelő eurót akart tisztára mosni egy fiktív cégen keresztül a gyanú szerint. 22 millió forintot már felvett, azonban amikor további 100 milliót szeretett volna kivenni, a bank rájött a csalásra és értesítette a rendőrséget. Felvételek is készültek a férfiról, aki ellen most vádat emeltek. 
Vágólapra másolva!

A férfi 2015 júliusában találkozott egy külföldi férfival a 8. kerületében, aki ajánlott neki egy lehetőséget. Eszerint a magyar férfinak alapítani kell egy céget és nyitnia több bankszámlát.

Az ezekre a számlára érkező pénzeket, amelyek bűncselekményekből származtak, pedig készpénzben fel kell vennie és jutalékért cserébe átadnia a megbízójának.

A férfi belement az ajánlatba, alapított egy Kft.-t, amelynek ő lett a vezetője és az egyetlen tagja. A céget kizárólag pénzmosásra akarta használni.
A férfi a cég nevére 2015 novemberében a 10. kerületben nyitott bankszámlát, decemberben pedig Szlovákiában.

A számlák adatait és a netbankhoz szükségek belépési kódjait is átadta a megbízójának, ezzel lehetővé téve, hogy azokat bűncselekményekhez használják.

A cég számlájára 2016. február és március között összesen 180 millió forintnyi összegű euró érkezett, ami csalásokból származott. Ezzel a magyar férfi tisztában volt. Ezt követően a férfi több alkalommal vette fel készpénzt bankfiókokból és ATM-ekből, összesen 22 millió forint értékben.

A pénzt teljes egészében átadta a megbízójának, amiért cserébe 5000 euró jutalékot kapott. Két tranzakcióról felvétel is készült.

A pénzmosással akkor bukott le, amikor igényt jelentett a szlovákiai banknál 100 millió forintnyi euró felvételére, a bank azonban a jövedelem forrásának az igazolását kérte tőle.

A 48 éves férfit különösen nagy értékre, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett pénzmosás kísérletével, valamint közokirat-hamisítással, és hamis magánokirat felhasználásával is vádolják. Az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetésre, pénzbüntetésre és vagyonelkobzásra tett indítványt. Valamint kérték, hogy a férfit tiltsák el gazdasági társaság vezető tisztségeinek viselésétől.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről