Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

110 millió forintnyi luxusórákat rabolt egy banda Budapesten

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Egy négyfős banda kirabolt egy luxusórákat áruló boltot Budapesten. A biztonsági őrt úgy megverték, hogy életveszélyesen megsérült. A bíróság most elítélte a banda vezetőjét és az egyik társát.
Vágólapra másolva!

Egy orosz bűnbanda elhatározta, hogy európai nagyvárosokban, így Budapesten is, luxuscikkeket árusító üzleteket fognak kirabolni.

A banda vezetője és három társa 2014. november 22-én elment egy budapesti, luxusórákat áruló üzletbe, ahol egyikük vásárlást színlelt. A társa feladata az volt, hogy az üzleten kívül a közelben várakozva biztosítsa a menekülést.

Amikor az üzletben lévő bandatagok megfelelőnek találták a pillanatot, a biztonsági őrt, illetve a férfi eladót többször megütötték, majd utóbbit a női eladóval együtt egy külön helyiségbe vitték, ahol megbilincselték őket.

Ezután a banda vezetője és társai kalapácsokkal betörték a vitrinek üvegét, és több mint 110 millió forint értékben 29 órát vittek el az üzletből.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A biztonsági őrnek életveszélyes sérülései lettek, az eladó könnyebben sérült meg.

Az üzletben 49 millió forintos kárt okoztak a rablók.

A bíróság a banda vezetőjét társtettesként elkövetett rablás, testi sértés, valamint személyi szabadság megsértése miatt 11 év fegyházbüntetésre ítélte. Társát bűnsegédként elkövetett rablás miatt 6 és fél év fegyházbüntetésre ítélték. A külföldi férfiakat ezen felül 10 évre kiutasították Magyarország területéről. Az ítélet fellebbezések miatt nem jogerős.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről