Kis híján halálra verte az apját egy férfi Dunaharasztiban

rendőrautó, bilincs
Vágólapra másolva!
A Pest megyei rendőrök lezárták a nyomozást annak a 39 éves, dunaharaszti férfinek az ügyében, aki a gyanú szerint agyba-főbe verte a saját édesapját. Az idős életveszélyesen megsérült.
Vágólapra másolva!

2021 április 7-ének késő délutánján segélyhívás érkezett a Dunaharasztiban szolgáló rendőrökhöz. Egy férfi segélykérését fogadták, aki arról beszélt, éppen azt nézi, hogy az udvarán, a földön fekszik az idős szomszédja, a fia pedig agyba-főve üti azt kiabálva:

A rendőrök 8 perc alatt a helyszínre értek és elfogták a támadót, az apjához pedig mentőt hívtak. A vérző fejű, sebesült idős férfi tudott beszélni velük. Mindenre emlékezett. Azt mondta, a fia a délutáni vásárlás után veszekedni kezdett vele. Megint szóba került, hogy hónapok óta nincs munkája és el kellene mennie dolgozni a gyerekének.

Az indulat hevében a férfi megütötte az apját,

amitől az a földre zuhant, de a dühös fia csak nem hagyta abba.

Forrás: Police.hu

Még ekkor is többször belerúgott és ököllel ütötte a fejét.

Az idős embernek úgy rémlett, hogy valamilyen eszközzel is bántotta, miközben ő a földön feküdt és próbálta védeni magát.

Az igazságügyi orvosszakértő véleménye szerint az idős férfi sérülései 8 napon túl gyógyultak meg.
Koponyaűri vérzése lett a fia ütéseitől, amitől közvetetten életveszélyes állapotba került.

A helyszínen megbilincselt fiatal nem tudott válaszolni a rendőrök kérdéseire. Összefüggéstelen mondatai és bizonytalan mozgása tükrözte amit az édesapja mondott, vagyis azt, hogy nagyon részeg. Nem élt panasszal a gyanúsítása ellen, de beismerő vallomást sem tett, mindössze annyit mondott, hogy vitatkozott az édesapjával, de a bántalmazásra már nem emlékezett. Azzal védekezett, hogy ha tényleg bántotta az apját, sajnálja és nem akarta.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya az azóta is letartóztatás alatt álló, 39. éves O. Jánossal szemben

életveszélyt okozó testi sértés megalapozott gyanúja miatt indított eljárás.

A nyomozást lezárták az ügyben, amelynek iratait vádemelési javaslattal küldték el az ügyészeknek.