Apáti Bence: Dés Lászlóék és a mucsaizás

DÉS László, Közéleti személyiség, művész, zenész, zeneszerző
Budapest, 2019. november 27. A magyar zeneművészet kategóriában Prima Primissima Díjra jelölt Dés László Kossuth- és Liszt-díjas érdemes művész, előadóművész, zeneszerző budapesti otthonában 2019. november 27-én. MTI/Czimbal Gyula
Vágólapra másolva!
Véleménycikk.
Vágólapra másolva!

Régen vége van már a választásnak (pezsgő durran, kalap repül, torok bereked), a hazát definiálni képtelen, a fényességes nyugat alfele iránt viszont olthatatlan vágyat érző baloldal úgy el lett verve, mint néhány hónapja a nagyképű angol aranyifjak, a mi harcosan küzdő labdarúgóink által.
Minden idők legnagyobb vereségét voltak kénytelen elkönyvelni szegények, akkorát buktak, hogy öröm volt nézni.

Az ellenzék a vereség után persze elkezdte keresni-kutatni az okokat, úgy is tűnt meg is találták, kissé dacosan neki is láttak ismételgetni, hogy a továbbiakban kevésbé fogják tagadni valóságot, az embereket pedig igyekeznek majd jobban megismerni.

A háborús uszításnak is ellene mondanak , az SZDSZ-es mentalitást is - mi tudjuk, ti nem tudjátok, mi majd megmondjuk nektek, mi a jó, mi a morálisan helyes, - a vidékizést, a mucsaizást is megpróbálják lejjebb csavarni.

Abban a tekintetben is különböző erősségű fények gyúltak a fejekben, hogy ne a 444 meg a Telex által meghatározott napi parancs(olat)ok határozzák meg, illetve irányítsák az ellenzéki tömböt. Ugyanis amit ezek a lapok képviselnek - a szélsőséges wokeizmus, meg a homályos és roppant erőszakosan követelt, következetlen liberális eszmék, az lmbrtq propaganda, a finom vagy erősebb magyargyűlölet - bizonyos úri, a körúton belül durcáló közönségnek tetszhet ugyan, de valójában ők a társadalom alig egy-két százalékát képviselik, 200 ezer emberrel pedig egyelőre nemigen lehet választást nyerni.
(Gyuri bácsi persze rajta van ennek a megoldásán is, de egyelőre az összes prototípusa elbukott, kétszázezer belpesti liberális szavazata még nem elegendő a kormányváltáshoz.)

Maximum a 444 szerkesztősége fogja lelkesen összecsapdosni tenyerét egy-egy velős vidékizés hallatán.

Úgy látszott végre felismerték azt is, hogy a választók többsége nem szimpatizál a „merjünk kicsik, undik, bénák, büdik, nevetségesek, alkalmatlanok, tehetségtelenek, kishitűek és öngyűlölők lenni" politikájával.

No és persze az addig bálványként, messiásként, prófétaként imádott Márki-Zay Péterben is meglátták a buzizó, zsidózó, hülyeségeket beszélő futóbolondot.

Ezek az örömteli jelenségek persze nem tartottak, mert nem is tarthattak sokáig, az ellenzék egyszerűen képtelen kibújni a Telex és a 444-imádó szekta köntöséből, meg a kripto-SZDSZ-es értelmiség halálos öleléséből. Számukra a haladó sajtó, meg a Vásárhelyi Máriákból álló ballibsi megmondók olyan súlyos tehertételt jelentenek, amelyek még hosszú-hosszú évekre, évtizedekre kudarcra fogják ítélni őket.

Fentebb említettem Dés László exfeleségét, aki amúgy szociológus, meg hosszú évtizedek óta a balliberális értelmiség és a magyargyűlölők megkerülhetetlen képviselője.
De azt is fontos megjegyezni vele kapcsolatban, hogy igen-igen kedveli a szép rózsadombi villákat, annyira hogy az sem szokta zavarni, ha az épületet annak idején történetesen zsidóktól kobozták el.
Meg azt, ha mindenről (is) elmondhatja a véleményét.

A világ számára egy roppant egyszerű hely, olyan, amelyben minden rossz okozója a magyar miniszterelnök, meg a Fidesz, és amely sokkal jobb lehetne, ha a jobboldal végre eltűnne a francba.

Ez a Vásárhelyi Mária által elképzelt ideális világ négyévente egyre messzebb és messzebb kerül Vásárhelyi Máriától, akinek ettől egyre rosszabb kedve lesz, egyre frusztráltabb állapotba kerül, és egyre elborultabb dolgokat ír ki a Facebook-oldalára.
Ha valakinek van kedve, és elfogyott otthon a pörkölt arabica kávéja, az feltétlenül látogasson el Dés László volt feleségének Facebook-oldalára;
a magasabb vérnyomás garantált.

Mária asszonyban legutóbb a szankciókról szóló népszavazás ébresztette fel az SZDSZ szunnyadó szellemét, és ha már felébredt benne a magyarok iránt nem kis ellenszenvet tápláló, addig bóbiskoló kísértet, ki is írta a Facebookra, hogy szerinte magyar lakosság döntő többsége nem tudja, hogy mit jelent a »szankció« kifejezés, épp ezért teljesen felesleges is lenne megkérdezni őket ilyen bonyolult dolgokról.

Ez egyébiránt egyre népszerűbb vélekedés odaát; tehát, hogy a magyarok szörnyen buta és egyszerű emberek, emiatt dőreség lenne rájuk bízni az ország sorsát, a demokrácia mint olyan - tekintve, hogy a tájékozatlan vidékiek is szavazhatnak - teljes őrültség.

Hagyni is kellene ezt az egész szavazósdit francba, amúgy is csak a baj van vele mindig, örökre a balliberális pártok- meg Brüsszel - vezesse inkább az országot, akiket majd Vásárhelyi és társai látnak el sok-sok okos tanáccsal.
Nem tanultak ezek semmit április 3-ából.

Ami talán nem is akkora baj, így valóban minimum 2030-ig marad a Fidesz hatalmon.