Megkéselte gyereke apját egy nő Algyőn

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Egy nagy késsel nyakon szúrta kislányukat kezében tartó korábbi élettársát tavaly nyáron az a nő, akinek tárgyalása szerdán kezdődött el a Szegedi Törvényszéken.
Vágólapra másolva!

Az élettársként együtt élő támadónak és áldozatnak 2018-ban született gyereke. Az év végétől a kislányt kizárólag az apja nevelte, az édesanyja csak hétvégén és egy hétköznap láthatta. Tavaly június 5-én a nő a gyermekével az ismerőseinél, Algyőn vendégeskedett. Este részegen felhívta a kislány apját.

Azzal fenyegetőzött, hogy "eltűnik a gyermekükkel".

A férfi azt mondta a nőnek, hogy máris indul a kislányért, elhozza és a rendőröket is felhívja. A nő felébresztette a gyereket, és az ablakon keresztül megpróbált kimászni vele, de az ott lakók megakadályozták ebben. Ekkor ért oda a férfi. Amikor a nő meglátta, kirohant az utcára. Veszekedtek, összeverekedtek, aztán a nő azzal fenyegette a férfit, hogy szíven szúrja. A nő visszament a házba, felvette a gyermeket, és megragadott egy 15 centiméter pengehosszúságú kést. Kezében a síró gyermekkel kirohant az utcára, és futni kezdett.

illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A férfi utolérte, elvette tőle a kislányt. Amikor a kést meglátta, védekezésképpen hátat fordított neki.

A nő kis-közepes erővel nyakon szúrta a férfit, és a védekezni próbáló áldozatát a karján is megvágta, miközben azt kiabálta: "most meg fogsz dögleni", "megmondtam, hogy megöllek".

A rendőrök a helyszínen fogták el a nőt, aki még az intézkedés alatt is azt kiabálta, reméli, hogy a férfi "megdöglik".

A nőt emberölés kísérletével, kiskorú veszélyeztetésével és más bűncselekménnyel vádolják. Az előkészítő ülésen az ügyészség a nő beismerése esetére hét év börtönbüntetés kiszabását indítványozta, és kérte azt is, öt évre tiltsák el a kiskorúak felügyeletével járó foglalkozásoktól.

A nő a kiskorú veszélyeztetésében elismertea bűnösségét, de azt állította, nem akart ártani gyermeke apjának, aki korábban többször is bántalmazta.

Az ügyet tárgyaláson bírálja el a törvényszék.