Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Gyerek késelt meg egy másikat Budapesten

2021. május 13-án egy 14 éves fiú ezzel a késsel megszúrt egy másikat Józsefvárosban
2021. május 13-án egy 14 éves fiú ezzel a késsel megszúrt egy másikat Józsefvárosban
Vágólapra másolva!
Két, 14 éves gyerek tavaly tavasszal egy korábbi nézeteltérés miatt összeveszett egymással Józsefvárosban, majd az egyikük megütötte a másikat, aki válaszul egy zsebkéssel életveszélyesen megsebesítette őt. A késelő gyerek barátnője segített a kés elrejtésében. A Fővárosi Főügyészség vádat emelt a gyerekek ellen. 
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint 2021. május 13-án kora estére a gyerekek találkozót beszéltek meg a 8. kerületbe azért, hogy egy korábbi vitájukat rendezzék. Egy iskola előtt találkoztak. Összevesztek egymással, aztán a vita elfajult. Az egyikük verekedni hívta a másikat.

Odalépett hozzá és ököllel arcon ütötte az épület előtti korláton ülő gyereket.

A 14 éves fiú átbillent a korláton. A lendülettől kiesett a zsebéből a kése. A gyerek feltápászkodott, felkapta a földről a zsebkést, kicsapta a a pengéjét és az őt megütő, menekülni próbáló fiú után szaladt. Amikor utolérte, ellökte, amitől áldozata hanyatt esett.

Ekkor egy határozott mozdulattal megszúrta a földön fekvő gyereket, aki életveszélyesen megsérült.

A gyerek tovább hadonászott a késsel, aztán elmenekült és felszólította a társaságában lévő 14 éves lányt, hogy menjen vele ő is. A helyszínen maradt többi gyerek hívott a megkéselt fiúhoz mentőt. A késelő egy zuglói játszótéren átadta a kést a barátnőjének, aki eldugta egy józsefvárosi társasház egyik ablakfordulójában.

2021. május 13-án egy 14 éves fiú ezzel a késsel megszúrt egy másikat Józsefvárosban Forrás: Police.hu

A Fővárosi Főügyészség Fiatalkorúak Büntetőügyeinek Osztálya a késelő gyerekkel szemben életveszélyt okozó testi sértésmiatt nyújtott be vádiratot a bíróságra, és vele szemben fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozza. A megkéselt fiút a főügyészség garázdasággal vádolja, és közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozza. A kést elrejtő lánnyal szemben bűnpártolás a vád, és próbára bocsátásra, valamint pátfogó felügyeletre irányul az ügyészi indítvány.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről