A magyar embereket gyalázta Dés László felesége

Iványi Gábor; DÉS László; Vásárhelyi Mária beszélget demonstráció felirat FOTÓ ÁLTALÁNOS HÉTKÖZNAPI Közéleti személyiség foglalkozása lelkész művész SZEMÉLY transzparens tudományos szakember tudós tüntető zeneszerző
Budapest, 2017. április 4. Dés László zeneszerző (j), Iványi Gábor lelkész, az Oltalom Karitatív Egyesület elnöke (j3) és Vásárhelyi Mária szociológus az Oktatási szabadságot csoport Élőlánc a CEU körül címmel meghirdetett demonstrációján az egyetem ablakában, miután az Országgyűlés módosította a nemzeti felsőoktatásról szóló törvényt 2017. április 4-én. A módosítás értelmében a jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Az egykori SZDSZ-es szociológus, Vásárhelyi Mária ismét megszólalt. Most a nemzeti konzultáció kapcsán gyalázta a magyar embereket.
Vágólapra másolva!

Pénteken kezdték el postázni az új nemzeti konzultációs kérdőívet a magyaroknak, amelyben az Oroszország ellen bevezetett brüsszeli szankciókról kérdezik őket.

Ennek kapcsán szólalt meg Dés László (volt) felesége, az egykori SZDSZ-es szociológus, Vásárhelyi Mária. Facebook-oldalán közzétett irományából kiderül, hogy szerinte a nemzeti konzultáció, amelyben a magyarok kifejezhetik véleményüket, és ami kifejezetten azt a célt szolgálja, hogy a kormány tudja, mit gondolnak az emberek a fontos kérdésekről, egyszerűen „nevetséges”.

Dés László zeneszerző Forrás: MTI/Czimbal Gyula

A legvérlázítóbb azonban, hogy

Vásárhelyi Mária a nemzeti konzultáció apropóján képes a magyar embereket gyalázni.

Úgy ír a magyarokról, mint akik tájékozatlan, buta emberek, akiknek nem lehet önálló véleménye. Mint fogalmaz:

meggyőződésem szerint a magyar lakosság döntő többsége nem tudja, hogy mit jelent a "szankció" kifejezés, fogalma sincs, hogy mit fed "nyersanyagokra", "nukleáris fűtőelemekre" vonatkozó szankció.

Vagyis „meggyőződése”, hogy a magyarok nincsenek, nem lehetnek tisztában olyan fogalmakkal, amelyektől egész Európa hangos az elmúlt hónapokban, és amelyek aktívan befolyásolják a magyarok életét, hiszen mindenki a saját bőrén, pénztárcáján érzi a háború és a szankciók hatásait.

Vásárhelyi Mária nyíltan beállt Gyurcsányék "árnyékkormánya" mögé Forrás: MTI/Kovács Tamás

Egyébként nem meglepő Vásárhelyi Mária hozzáállása a kérdéshez, nem érdeke, hogy a magyarok elmondják a véleményüket, hiszen nyilvánvalóan ő is támogatja a brüsszeli szankciókat, miután nyíltan beállt Gyurcsányék "árnyékkormánya" mögé. Gyurcsány felesége, az "árnyékminiszterelnök" Dobrev Klára pedig egyértelműen támogatja a szankciókat.

Dés László zeneszerző is meglehetősen gyakran nyilatkozott hasonló stílusban, erről többször írtunk.