Kiderült, milyen állapotban van a középiskolai késelés áldozata

Bertold, bíróság, Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum
Bertold a bíróságon, egyelőre a sorsára vár
Vágólapra másolva!
Ahogy arról az Origo is írt több mint egy hete megkéseltek egy fiút egy budapesti középiskolában. A fiút súlyos állapotban szállították kórházba, most a Bors kiderítette, hogy hogy van.
Vágólapra másolva!

Jobban van, és az otthonában lábadozik az a tinédzser, akit az egyik osztálytársa késelt meg a múlt héten a Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikumban egy óraközi szünetben - írja a lap. Az első hírek arról szóltak, hogy a középiskolai késelés áldozatát, Samut életveszélyes nyaki sérülésekkel szállították kórházba.

A gyors orvosi beavatkozásnak köszönhetően a fiú már otthon van.

A késelő fiú, Bertold a bíróságon Fotó: Sandor Bankuti / Bors

Évek óta piszkálták a késlőt

A diáktársát megkéselő, mentális problémákkal küszködő Bertoldot évek óta piszkálták az iskolatársai. Az egyik napon kalapáccsal, ollóval és késsel felszerelkezve ment be az iskolába, ahol az előtte ülő diáktársának esett.

A támadás nem volt teljesen váratlan, hiszen a fiú állítólag már korábban mondogatta, hogy valakit meg fog ölni.

Zamecsnik Tamás, Bertold jogi képviselője a szülőkkel való egyeztetés értelmében egyelőre nem kívánt a védence tettéről, illetve annak indítékairól felvilágosítást adni, de annyit elmondott, hogy Bertold a körülményekhez képest jól van.

- nyilatkozta az ügyvéd, aki fellebbezett a bíróság korábbi döntése ellen, miszerint az IMEI-be (Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe) szállítsák a fiút.

A középiskolai eset szerencsére nem végződött tragédiával, sokak értelmezése szerint azonban a történtekről mindenképpen meg kell állapítani, hogy legalább két áldozata van: Bertold és Samu - írja a Bors.