Tragédia: megölte terhes feleségét egy szegedi férfi

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Húsz év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Törvényszék első fokon hétfőn azt a szerb-magyar kettős állampolgárságú férfit, aki 2020 őszén brutálisan meggyilkolta várandós feleségét.
Vágólapra másolva!

A válást tervező, most 41 éves férfi 2020. november 6-án reggel, szegedi otthonuk hálószobájában

két késsel támadt rá alvó, 7 hónapos terhes feleségére.

Az asszony felébredt és megpróbált védekezni, de hiába.

A férje több mint harmincszor megszúrta.

Elsősorban a fejét és a mellkasát támadta olyan erővel, hogy az egyik kés pengéje eltört. A szúrások közül több a magzatot is elérte. A megtámadott asszony a helyszínen meghalt, de a magzat sem élte túl a gyilkosságot, amit végignézett 3 és fél éves kislányuk.

illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A férfi lemosta a kezéről a vért, felkapta a gyerekét, autóba ültette és meg sem állt az édesanyja otthonáig. Az asszony hívta ki a rendőröket. A nyomozás során kirendelt és bíróságon is meghallgatott szakértők megállapították,

hogy a támadó paranoid személyiségzavarban szenved, ami a bűncselekmény idején közepes fokban korlátozta a beszámítási képességét.

Gátlásainak feloldásában pedig közrejátszhatott, hogy a támadást megelőző éjjel "közepes mennyiségű" alkoholt fogyasztott. Ugyanakkor olyat nem állítottak, hogy nem lenne beszámítható, így a férfit különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölésben bűnösnek mondta ki a bíróság. A törvényszék arról is döntött, hogy a gyilkos feltételesen sem bocsátható szabadon.

A férfi az utolsó szó jogán bocsánatot kért.

Azt mondta, a mai napig nem tudja feldolgozni azt, amit tett és megmagyarázni sem tudja. Úgy fogalmazott, bűnhődnie kell.

Kóbor Jenő bíró húsz év fegyházbüntetésre ítélte a támadót.

Indoklásban kifejtette, a korlátozott beszámítási képességére tekintettel nem szabott ki rá életfogytig tartó szabadságvesztést. Az ügyészek nem elégedtek meg az ítélettel, ezért súlyosítás, a férfi és védője pedig enyhítés érdekében fellebbezett, így a döntés nem jogerős.