Harcot indít a tömegközlekedésen maszturbálók ellen a kerepesi polgármester

Disgusted Young Woman Beautiful White Background Brightly Lit Adolescence Teenagers Only University Student Sideways Glance Sneering Distracted Late Teens Portrait One Woman Only One Teenage Girl Only Teenage Girls One Young Woman Only Young Women Women F
An attractive young woman looks to her right in disgust. http://s3.amazonaws.com/drbimages/m/laufla.jpg
Vágólapra másolva!
Az utóbbi időben egymást érik a HÉV-en elkövetett bűncselekményekről szóló hírek, amiket leginkább nők és gyermekek ellen követnek el. A szexuálisan túlfűtött ragadozók annak tudatában támadhatnak, hogy nem veszi őket a kamera, így tettüket megússzák. Most azonban Nagy Gábor, a MÁV-HÉV vezérigazgatója és Gyuricza László, Kerepes polgármestere közösen keresett megoldást a problémára.
Vágólapra másolva!

A kerepesi polgármester azután lett országosan ismert, hogy nyilvánossá tett egy videófelvételt, amelyen egy férfi önkielégítést végzett a szilasligeti HÉV-megállóban. Gyuricza László szerint az ő fellépése is kellett ahhoz, hogy a rendőröknek sikerült elfogniuk a közszeméremsértő férfit. Most további lépéseket tervez a tömegközlekedésen perverzkedők visszaszorítására - írja a Bors.

A biztonságtechnikai szakemberből lett településvezető azt javasolta: alakítsanak ki úgynevezett "védett kocsikat" a HÉV-en, ahol mindenki biztonságban érezheti magát: A „védett kocsi" nem generál jelentős extra költséget, azonban minden szerelvényen biztosít egy hangot és képet továbbító bekamerázott kocsit az utasoknak. Ezekben a kocsikban az elképzelése alapján olyan jó minőségű vandálbiztos kamerák lennének elhelyezve, amelyeket lát a MÁV biztonsági szolgálata, és amennyiben szükséges, tudnak intézkedni, az utasok segítséget tudnak kérni - magyarázta Gyuricza, aki hozzátette, hogy a költségvetése nem számottevő, az eszközök könnyen beszerezhetőek és a GDPR szabályainak is megfelelnek.