Gyurcsány Ferenc megint készül: iszonyatosan vágyik a hatalomra

Gyurcsány Ferenc, Csepel, fórum
Gyurcsány Ferenc utcafórumot tartott Csepelen 2022. szeptember 4-én.
Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök arról írt a közösségi oldalán, hogy a mostani kormánynak „vége", ezért megint bejelentette, hogy átvenné a hatalmat. A bejegyzése alapján nyilvánvaló, hogy Gyurcsány a minden szempontból megbukott, a 2006-os szemkilövetéshez, majd gazdasági csődhöz vezető politikáját akarná továbbvinni. Hogy ezt bizonyítsa, meglehetősen pimasz és cinikus módon az őszödi hazugságbeszédéből idézett.
Vágólapra másolva!

„Milliók fogják most azt tapasztalni, hogy vége van eddigi életüknek. Fájdalmas lesz. Nem kicsit, nagyon. Becsukódnak az ajtók. Ezért lesz vége Orbánék uralmának is" – írta Gyurcsány Ferenc, majd hozzáfűzte, „néptámogatás nélkül nincs demokratikus néphatalom. Ez már régen nem demokrácia. A baj akkora, hogy az ügyeskedés már nem segít. Végük van". A zavaros fejtegetés értelmét nehéz kihámozni, különösen, ha a "néptámogatás hiányára" gondolunk, miközben a valóságban a Fidesz a történelmi kétharmados győzelem után sorra nyeri az időközi választásokat is.

Gyurcsány Ferenc Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A „Nem kicsit, nagyon" rész az őszödi hazugságbeszédéből származik, a teljes, idevágó rész így hangzik:

Ezt követően

Gyurcsány már megint bejelentkezett a kormányzásra, amihez ő egyébként kicsit sem ért, ahogy ezt korábban megtapasztalhatták a magyar emberek - és amire még mindig emlékeznek.

A bukott miniszterelnök azonban soha nem adja fel, ennek jeléül nevetségesen álpatetikus stílusában így folytatta bejegyzését: „2006 arról akart szólni, hogy új szövetséget kell kötni az emberekkel. Becsületes, igaz szövetséget. A hazáról. Rólunk.

Akkor nem sikerült. Elrontottam. Most sikerülni fog. Erre készülünk."

A szövegkörnyezet alapján teljesen egyértelmű, hogy

Gyurcsány megint hatalomra szeretne jutni,

a sokszorosan megbukott 2010 előtti világot hozná vissza.

Arról, hogy Gyurcsány kikkel akar kormányozni, az Origo itt írt részletesen.