Elítélte a bíróság azt a férfit, aki egy üveg borért gyilkolt Kovácsvágáson

illusztráció
Vágólapra másolva!
Egy kovácsvágási férfi több mint 10 éve betört egy helyi asszonyhoz, hogy megszerezze a pénzét és az értékeit. Az asszony azonban felébredt, mire a férfi brutálisan meggyilkolta. A bíróság most elítélte.
Vágólapra másolva!

A férfi 11 éve elhatározta, hogy

be fog törni a közelben élő, tehetős férfi anyjához, és ha kell meg is öli, hogy értékeket, pénzt szerezzen tőle.

A tervét az élettársával is megosztotta.

Még a betörés előtti napokban a férfi kifigyelte az asszony napi rutinját, mozgását, valamint azt is, hogy kik és mikor látogatják.

2011 januárjában, az egyik éjjel elment az asszony házához, és várta, hogy elaludjon. Közben fel-le kapcsolgatta a villanyórát, amire az asszony nem reagált semmit. Miután az asszony lefeküdt, a férfi benyomta az egyik ablakot és betört a házba. Értékeket kezdett keresni, de a zajra az asszony felébredt.

A férfi ekkor rátámadt, többször megütötte a fején, majd hátrahúzva a nyakát eltörte a nyakcsigolyáit. Végül a földön fekvő asszonyt még többször fejbe rúgta.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A férfi ezek után gyertyát gyújtott és tovább keresgélt, de nem talált semmit, ezért

csak egy üveg bort vitt magával.

Menekülés közben levette a cipőjét, amit később el is égetett, valamint borssal szúrta fel az utat, hogy elnyomja a szagát.

Az eljárásban a férfi nem tett vallomást, az utolsó szó jogán ártatlannak vallotta magát és azt állította, hogy összeesküvés áldozata lett.

A bizonyítékok alapján a bíróság emberölés miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a férfit. Az ítélet fellebbezések miatt nem jogerős.